Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
2013 10 02

Slapto jo sekimo byloje Vitalijus Gailius reikalauja nušalinti prokurorą

Vilniaus apygardos teisme sprendžiamas klausimas, ar keisti prokurorą, kuruojantį Vitalijaus Gailiaus galbūt neteisėto sekimo bylą.
V.Gailius žino, kurie būsimo Seimo nariai susiję su šešėliniu verslu.
V.Gailius / BFL nuotr./T.Lukšio nuotr.

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas dar sykį pabandė nagrinėti Seimo nario, buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus skundą dėl neteisėto jo šeimos sekimo.

Sužalotą koją jau išsigydęs politikas šįryt atvyko į posėdį, tačiau iš karto pateikė prašymą dėl nušalinimo prokuroro, kurio kompetencija ir nešališkumu suabejojo ankstesnio tyrimo metu.

Bylą nagrinėjanti teisėja Vitalija Norkūnaitė paskelbė dviejų savaičių pertrauką, po kurios paskelbs, ar yra pagrindas pakeisti V.Gailiaus bylą kol kas kuruojantį prokuratūros atstovą.

Kaip žinoma, V.Gailius teismui skundžia jam nepalankią Vilniaus miesto apylinkės teismo 2013 m. liepos 1 d. nutartį dėl atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą.

15min.lt primena, kad savosios teisybės V.Gailius šioje istorijoje ieško jau seniai.

V.Gailius buvo atleistas iš FNTT vadovo pareigų dėl įtarimų nutekinus informaciją apie banko „Snoras“ žlugimą (šis atleidimas neseniai pripažintas neteisėtu – red. past.).

Į Generalinę prokuratūrą (GP) jis kreipėsi 2012 m. gruodį, prašydamas pradėti tyrimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotojo Romualdo Vaišnoro, kuris galimai organizavo neteisėtą Gailių šeimos sekimą.

V.Gailius yra sakęs, jog siekia, kad „galų gale valstybėje dėl išgalvotais motyvais pradedamų operatyvinių veiksmų prasidėtų bent vienas tyrimas“.

GP prokurorė Aida Japertienė jo prašymą dėl tyrimo pradėjimo pernai atmetė.

V.Gailius prokuratūros sprendimą apskundė teismui, tačiau ir tąkart nieko nepešė.

Tačiau dėl jam nepalankaus žemesnės instancijos teisėjo sprendimo V.Gailius kreipėsi į aukštesnį teismą.

Vilniaus apygardos teismas praėjusį balandį paskelbė, kad V.Gailius ir jo advokatas teisus. Anot teisėjos Leonardos Gurevičienės, Generalinei prokuratūrai privalu aiškintis, ar buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas ir jo šeima buvo sekami teisėtai.

Vis dėlto prokurorai ir pakartotinai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nemato jam pagrindo. Procedūra toliau sukosi ratu: pralaimėjęs bylą apylinkės teisme, V.Gailius su advokatu kreipėsi į apygardos teisėjus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams