Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 13 /17:27

Teismas: A.Vaitkus pažeidė tarnybinę etiką

Teismas atmetė buvusio Klaipėdos jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus skundą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo, kuriuo pripažinta, kad jis pažeidė tarnybinę etiką, panaikinimo.
Arvydas Vaitkus
Arvydas Vaitkus / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį kaip nepagrįstą atmetė A.Vaitkaus skundą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo, kuriuo pripažinta, kad jis pažeidė etiką, panaikinimo, BNS pranešė teismo atstovė Sigita Baltaduonė.

Teismo teigimu, A.Vaitkus neįrodė, jog tapęs Klaipėdos uosto vadovu pateikė privačių interesų deklaraciją apie jo sąsajas su uosto verslininkais, jį parėmusiais per Klaipėdos tarybos ir mero rinkimus.

Anot teisėjų kolegijos, su Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu tarybos rinkimuose dalyvavusiam Klaipėdos uosto vadovui A.Vaitkui taikomi dideli skaidrumo reikalavimai.

„Teismas padarė išvadą, kad šioje situacijoje atsirado pagrindas įžvelgti galimo interesų konflikto grėsmę“, – rašoma pranešime.

Pasak teismo, verslininkų, parėmusių A.Vaitkų rinkimuose, valdomos įmonės užima reikšmingą uosto krovos dalį, o pats A.Vaitkus turėjo priimti su jomis susijusius sprendimus.

VTEK pernai birželį nusprendė, kad A.Vaitkus pažeidė įstatymą nedeklaravęs interesų. Jos teigimu, A.Vaitkus turėjo deklaracijoje nurodyti asmenų, kurie paaukojo lėšų politiniam sąrašui, su kuriuo jis kandidatavo rinkimuose, ir kurie yra tiesiogiai susiję su komercinių interesų uoste turinčiomis įmonėmis.

Nuo 2013-ųjų Klaipėdos uostui vadovavęs A.Vaitkus iš pareigų atleistas 2019-ųjų kovą, kai buvo išrinktas į Klaipėdos savivaldybės tarybą su „valstiečių“ sąrašu. Mero rinkimus jis pralaimėjo antrajame ture.

A.Vaitkų atleido buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis, suabejojęs, ar uosto direktorius liktų nešališkas įmonių, parėmusių A.Vaitkų per savivaldos rinkimus, atžvilgiu. A.Vaitkus šį sprendimą apskundė, tačiau teismai jo skundus atmetė.

VAAT nutartį A.Vaitkus per 30 dienų gali skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius