Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijose balsavimo apylinkėse dingusi elektra balsavimo nesutrikdė, teigia VRK

Šilutės ir Mažeikių rajonuose keliose balsavimo apylinkėse sekmadienį buvo dingusi elektra, tai balsavimo nesutrikdė, teigia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). 
Vyriausioji rinkimu komisija / Žygimantas Gedvila/BNS nuotr.
Vyriausioji rinkimu komisija / Žygimantas Gedvila/BNS nuotr.

Komisija informuoja apie fiksuotus elektros sutrikimus trijose – Šilutės rajono Kintų ir Vilkyčių, taip pat Mažeikių rajono Pikelių rinkimų apylinkėse. 

„Incidentas yra registruotas ESO, greitu metu turėtų būti išspręstas. Abi (Kintų ir Vilkyčių – BNS) rinkimų apylinkės turi nešiojamuosius kompiuterius su pilnomis baterijomis ir kol kas gali dirbti be trukdžių“, – nurodė VRK.

Pasak komisijos, Pikelių rinkimų apylinkėje po trumpalaikio sutrikimo elektra vėl tiekiama, ši apylinkė turėjo ir generatorių, tad trikdžių galėjo išvengti.

Anot VRK, visos rinkimų komisijos dar prieš rinkimus yra gavusios instrukcijas, kaip dirbti nesant elektros energijos.

Atvykusių balsuoti, bet dar nepažymėtų elektroniniame apylinkės rinkėjų sąraše, rinkėjų duomenys yra kaupiami ir atsiradus galimybei nedelsiant suvedami į elektroninį apylinkės rinkėjų sąrašą.

Balsavimo organizavimo tvarka numato, kad tokiais atvejais atvykusių balsuoti rinkėjų žymėjimas elektroniniame apylinkės rinkėjų sąraše gali būti atliekamas ir vėliau.

VRK teigimu, visos šios apylinkės yra sąlyginai nedidelės: Kintų apylinkėje yra 1165, Vilkyčių – 988, o Pikelių apylinkėje 450 rinkėjų.

Balsavimas rinkimų dieną vyksta nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Naujausiais VRK duomenimis, iki 13 val. savo valią jau pareiškė 19,15 proc. rinkėjų, su balsavusiais iš anksto (11,03 proc.) bendras aktyvumas siekia 31,18 procento.

Antrajame rinkimų ture susitinka perrinkimo siekiantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito