Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 11 09

Vidas Urbonavičius Vilniaus merą Artūrą Zuoką apskundė etikos sargams

Penktadienį Vilniaus miesto tarybos narys Vidas Urbonavičius kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl galimai supainiotų Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko ir jo frakcijos kolegos Algimanto Vakarino viešųjų ir privačiųjų interesų.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot V.Urbonavičiaus, Vilniaus miesto Tarybai pradedant svarstyti klausimą dėl žemės mokesčio tarifo 2013 metams Vilniaus miesto meras A.Zuokas nepaisė Vyriausybės atstovo išsakytos pastabos, kad šio sprendimo projektas prieštarauja įstatymui, ir kolegų pastabų, jog žemės sklypus turintys Vilniaus miesto tarybos nariai ne tik kad neturėtų balsuoti, bet apskritai turėtų nedalyvauti šio klausimo svarstyme.

„Įstatymai veikia vienodai visiems mūsų valstybės ir miesto žmonėms. Toks akiplėšiškas naudojimasis mero pareigomis tik menkina pasitikėjimą visa Vilniaus miesto taryba. Manau, tokiems veiksmams reikia kuo greičiau užkirsti kelią“, – pranešime spaudai teigė V.Urbonavičius.

A.Zuokas tarybos posėdyje aiškino, kad žemės sklypus turintys tarybos nariai negalės balsuoti tik priimant galutinį sprendimą dėl mokesčio tarifo, o pritariant pateikimui bei svarstant klausimą tarybos komitetuose gali dalyvauti visi tarybos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus