-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 23 /16:56

Vilniaus perėjoje atnaujinta vaivorykštės spalvų vėliava

Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ atnaujino vieną iš perėjų Pylimo gatvėje ir vėl ją nudažė vaivorykštės spalvomis. Kol kas perėja aptverta, bet ketvirtadienį paryčiais ją žadama atverti praeiviams.
Vaivorykštės spalvų perėja
Vaivorykštės spalvų perėja / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įmonės „Grinda“ darbuotojai pėsčiųjų perėjos dažymo darbus atliko trečiadienį.

„11 valandą buvo pradėti darbai, prieš valandą jie užbaigti ir kol dažai džiūva, iki paryčių bus tvoros“, – 15min komentavo „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus specialistė Vaida Daiginaitė.

Perėja, pasak jos, atnaujinta savivaldybės lėšomis, nors anksčiau savivaldybė žadėjo reikalauti iš ją uždažiusiųjų žalos atlyginimo.

„Tokie procesai labai ilgai nusitęsia“, – teigė V.Daiginaitė.

Tuo, kad vėliava vėl užpiešta perėjoje, pasipiktino vienas iš „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatorių Antanas Kandrotas.

Jis su bendražygiais buvo vienas tų, kuris vėliavą prieš tai uždažė juodai – esą piešinys trukdė eismui.

A.Kandrotas ir dabar žadėjo imtis veiksmų, kai bus pašalintos aplink vaivorykštės perėją esančios užtvaros.

„Laikas piliečiams patiems imtis priemonių, kitų variantų tiesiog nėra. <...> Tikrai mes šitą dalyką iš čia nuimsim“, – vaizdo įraše, įkeltame feisbuko paskyroje „Knygnešys“, kalbėjo jis ir teigė, jog taip pat aiškinsis, kokiu pagrindu perėjoje apskritai piešiama vėliava.

Dvi administracines teisenas, susijusias su Pylimo gatvėje esančia perėja, dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo pradėjo policija: vieną dėl važiuojamosios kelio dalies išdažymo įvairiaspalviais dažais, kitą – dėl uždažymo juodais dažais.

Pareigūnai taip pat žadėjo aiškintis, kokiomis sąlygomis ir kokiam laikui išduotas leidimas vaivorykštės spalvų vėliavai perėjoje.

Už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą gresia 30–140 eurų bauda.

Vaivorykštės spalvų perėja vienoje iš sostinės gatvių atsirado 2018 metais gegužę, LGBT bendruomenei minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją.

Vėliava turėjo parodyti, jog Vilnius – atviras ir LGBT bendruomenei draugiškas miestas.

Trečiadienį įmonė „Grinda“ turėjo ir daugiau darbo su dažais – nuo Baltarusijos ambasados pastato nuvalė žodį „teroristas“.

„Kažkas ant Baltarusijos ambasados tvoros užrašė žodį „teroristas“. Ambasada paprašė užrašą nuvalyti. Džiaugiamės, kad bent jau režimo ambasada taip pat nebemano, kad Romanas Pratasevičius yra teroristas. Su malonumu atlikome pareigą“, – feisbuko paskyroje rašė Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius