Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 26

Vilniuje šeštadienį vyks pabėgėlių palaikymo akcija

Vilniuje šeštadienio popietę organizuojama solidarumo su pabėgėliais akcija „Saugi perėja pabėgėliams“.
Vilniuje surengtas paramos pabėgėliams renginys
Vilniuje surengtas paramos pabėgėliams renginys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jos organizatoriai, prisistatantys aktyviais Lietuvos piliečiais, pranešė, kad šis renginys – didelės visoje Europoje vykstančios kampanijos dalis. Pabėgėlių palaikymo akcijos šeštadienį planuojamos bent 28 šalyse.

„Vasario 27 dieną tūkstančiai žmonių Europoje rinksis tam, kad galėtų pasakyti, jog privalome užtikrinti pabėgėliams galimybę saugiai kirsti valstybių sienas, humanitarinę pagalbą, pažeidžiamų grupių apsaugą, adekvačius pabėgėlių priėmimo ir prieglobsčio standartus visose Europos valstybėse, leidžiančius pabėgėliams neprarasti jiems priklausančių vertingų daiktų, užtikrinančius jiems greitą ir saugų susijungimą su šeimos nariais ir užtikrinančius teisę gyventi šalyje“, – teigiama organizatorių pranešime.

Akcija Vilniuje organizuojama Vinco Kudirkos aikštėje prie Vyriausybės. Savivaldybė BNS nurodė, kad išduotas leidimas čia susirinkti iki 15 žmonių.

„Akcijos rengiamos reaguojant į abejingumą ir neapykantą pabėgėliams, kurie bėgdami nuo karo, persekiojimų, kankinimų ir skurdo ieško prieglobsčio Europoje (...). Akcijos organizatoriai nori paskatinti valdžią, žiniasklaidą ir įvairius visuomenės veikėjus atsisakyti ksenofobiškos retorikos ir pabėgėlių priėmimą išnaudoti kaip galimybę sutelkti ir suvienyti bendruomenes“, – sakoma penktadienį išplatintame pranešime.

Lietuvoje ir anksčiau yra vykę panašių pabėgėlių palaikymo akcijų, buvo surengta ir prieš pabėgėlių priėmimą nukreiptų renginių.

Lietuva pagal ES programą kol kas yra priėmusi vieną keturių asmenų irakiečių pabėgėlių šeimą iš Graikijos, o per dvejus metus yra įsipareigojusi priimti 1105 žmones.

Nuo šių metų pradžios į Europą per Viduržemio jūrą jau atvyko daugiau kaip 110 tūkst. migrantų ir pabėgėlių.

Pernai į žemyną atvyko per milijoną žmonių, rodo Tarptautinės migracijos organizacijos duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus