Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 11 18

Vydas Gedvilas įsitikinęs, kad sukčiavimu įtariamas Vytautas Gapšys bus puikus jo pavaduotojas

Naujasis Seimo pirmininkas, „darbietis“ Vydas Gedvilas „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje 24/7 išsakė įsitikinimą – sukčiavimu įtariamas jo partietis Vytautas Gapšys bus puikus Seimo vicepirmininkas, nes jo kompetenciją praeitos kadencijos parlamente pripažino net ir opozicija. Teisėsaugos įtarimai čia esą neturės jokios įtakos.
Vytautas Gapšys
Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Gedvilas neigia, kad Darbo partija jau surišo rankas ir todėl jo pirmuoju pavaduotoju buvo išrinktas būtent V.Gapšys. „Aš nesu dievas, todėl mano vieno sprendimas nieko nereiškia. Yra koalicijos partneriai, yra koalicijoje susitarimai, kokį postą turi užimti kiekvienas koalicijos narys. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, yra nekaltumo prezumpcija, palauksime, kokie bus rezultatai“, – kalbėjo naujasis Seimo pirmininkas.

Anot V.Gedvilo, V.Gapšys yra toks pat Seimo narys, gavęs mandatą, kaip ir visi kiti. „Aš galiu pasakyti, kad tai jaunas, perspektyvus žmogus. Apie jo darbinę veiklą visi žino. Jis turi puikų autoritetą, jau vieną kadenciją buvo Seime. Kalbėjo ir oponentai, kad V.Gapšys dirbdamas Teisės ir teisėsaugos komitete puikiausiai susitvarkė su savo pareigomis“, – sakė parlamento vadovas.

V.Gapšys bus atsakingas už Seimo darbotvarkės sudarymą, taip pat įstatymų ir jų punktų, kurie neatitinka Konstitucijos, taisymą.

Nereikia maišyti teismų darbo su Seimo darbu, įsitikinęs V.Gedvilas, kuris taip pat teigė nemanąs, kad baudžiamojoje byloje įtariamas jo pirmasis pavaduotojas gali dar labiau sumažinti pasitikėjimą parlamentu.

„Aš manau, kad reikia tikėti žmonėmis, savo partijos nariais, tuo, ką jie sako. O jie sako, kad yra nekalti“, – pareiškė V.Gedvilas interviu „Lietuvos ryto“ televizijai, primindamas, kad reikėtų sulaukti teismo sprendimo ir tik tada spręsti, nes esą ne vienas teismo procesas Lietuvoje yra pasibaigęs niekuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas