Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atleistas girtas darbo vietoje buvęs Druskininkų policijos komisaras Gintautas Grabliauskas neteko užtarnautos valstybinės pensijos

Girtas Druskininkų policijos komisariatui vadovavęs laikinasis šios įstaigos vadovas Gintautas Grabliauskas iš tarnybos vidaus reikalų sistemoje išvytas į gatvę su „vilko bilietu“.
Druskininkų policijos vadas Gintautas Grabliauskas
Druskininkų policijos vadas Gintautas Grabliauskas / Redakcijos archyvo nuotr.

Tą pačią dieną tarnybos metu neblaivus už tarnybinio automobilio sėdęs ir kolegų sulaikytas to paties komisariato tyrėjas Alius Valuckas sprendimo dėl savo likimo dar laukia – pradėjus tarnybinį patikrinimą kriminalistas susirgo ir serga iki šiol.

319 mėnesių – daugiau nei ketvirtis amžiaus, praleistų tarnaujant Tėvynei šalies policijoje, druskininkiečiui Gintautui Grabliauskui baigėsi gėdingai. Po to, kai šių metų gegužės 14 dieną Druskininkų komisariate netikėtai pasirodę Policijos departamento Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Vidaus tyrimų grupės ir Imuniteto valdybos pareigūnai komisarą darbe rado neblaivų, gegužės 28 dieną Alytaus AVPK viršininko Česlovo Mulmos įsakymu ilgametis teisėsaugininkas G.Grabliauskas atleistas iš vidaus tarnybos už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą ir pareigūno vardo pažeminimą. Pareigūnas neteko ir užtarnautos vidaus tarnybos pareigūno valstybinės pensijos. 

Policijos vadovybė kurį laiką bandė dangstyti komisarą ir informaciją apie jo girto sulaikymą darbe – slėpė. 15min.lt pirmieji pranešė šį gėdingą faktą, po kurio užsisukęs tarnybinio patikrinimo krumpliaratis komisarui baigėsi gėdingu atleidimu iš tarnybos.

Tą pačią gegužės 14-ąją girtas tarnybos metu už tarnybinio automobilio Druskininkų mieste kolegų sulaikytas kitas Druskininkų policijos komisariato pareigūnas – Kriminalinės policijos skyriaus vyr. tyrėjas A.Valuckas – kol kas dar nesulaukė tarnybinio patikrinimo išvadų.

0,87 promilės į alkoholio matuoklį įpūtęs prie tarnybinio automobilio vairo su kvapeliu sėdęs vyras, kuris po sulaikymo buvo nušalintas nuo pareigų kol baigsis tarnybinis patikrinimas, prasidėjus tyrimui staiga susirgo. 

Kriminalistas serga iki šiol, tačiau kalbintieji jo kolegos sako beveik neabejojantys, kad tyrėjo laukia komisaro G.Grabliausko likimas – pašalinimas iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą. A.Valuckui taip pat gresia atsakomybė ir už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Alytaus AVPK vadovybė, slėpdama informaciją apie darbo vietoje girtą rastą komisarą G.Grabliauską, painiojasi iki šiol, teikdama informaciją, susijusią su šio pareigūno nušalinimu nuo tarnybos. 

Policijos vadovybė kurį laiką bandė dangstyti komisarą ir informaciją apie jo girto sulaikymą darbe – slėpė

G.Grabliauskas, turimomis žiniomis, gegužės 14-ąją buvo rastas darbo vietoje, savo kabinete Druskininkų policijos komisariato patalpose. Komisaras atsisakė pasitikrinti blaivumą vietoje, tad Imuniteto valdybos pareigūnų buvo nugabentas į vietos ligoninę. Čia Druskininkų policijos vadui konstatuotas lengvas girtumo laipsnis. 

Nors faktas buvo kaip blynas, Alytaus AVPK vadovybė nesiėmė nušalinti komisaro nuo pareigų nei tą dieną, nei kitą. 

Gegužės 16-ąją, kai 15min.lt pranešė apie šį skandalingą faktą, Alytaus AVPK viešųjų ryšių atstovė teigė neturinti informacijos apie G.Grabliausko nušalinimo nuo tarnybos faktą, nors patvirtino, kad kitas pareigūnas – A.Valuckas buvo nušalintas nuo tarnybos iš karto po sulaikymo prie komisariato automobilio vairo.

„Jokių problemų su teisėsauga neturiu. Gal čia kokia klaida? Aš darbe. Ir dabar sėdžiu kabinete. Niekur nebuvau girtas“, – gegužės 16-ąją 15min.lt žurnalistei tvirtino telefonu kalbintas ir pats G.Grabliauskas.

Tačiau jau gegužės 28-ąją – komisaro atleidimo dieną, Alytaus AVPK atstovai atsakyme į paklausimą tvirtino: „Dar patikslinu: 14-ą (gegužės – 14-ąją, kai buvo rasti neblaivūs – aut past.) dieną abu pareigūnai buvo nušalinti nuo tarnybos, nes buvo neblaivūs. 15-ą ir 16-ą dienomis Grabliauskas vis dar buvo laikinai einantis Druskininkų PK viršininko pareigas, o 17-ą dieną jis nuo šių pareigų nušalintas“. 

Ir nei žodžio apie baigto tarnybinio patikrinimo išvadas.

Turimais duomenimis, ką patvirtino Alytaus AVPK atstovė spaudai Vija Kudzienė, nuo gegužės 17 d. laikinai eiti Druskininkų PK viršininko pareigas paskirtas Juozas Grigas, Druskininkų Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas. 

Buvęs laikinasis Druskininkų policijos komisariato vadovas G.Grabliauskas jam nepalankių tarnybinio tyrimo išvadų, priešingai nei jo pavaldinys – nuo pareigų iki šiol nušalintas ir apsirgęs kriminalinės poliicjos tyrėjas A.Valuckas, sulaukė tarnyboje – Druskininkų policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko poste. 

Po praėjusio penktadienio, gegužės 28-osios, laikinai Druskininkų kriminalinės policijos skyriui  vadovauja Kriminalinės policijos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Navickas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus