Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14 /16:46

Degalinėje atgaivintas pacientas žiauriai sumušė greitosios vairuotoją: policija skelbia jo paiešką

Po greitosios iškvietimo bejėgiam žmogui, rastam degalinėje, į ligoninę Vilniuje teko išvežti ne šį pacientą, o į pagalbą atskubėjusį greitosios medicinos pagalbos (GMP) darbuotoją. GMP mikroautobuso vairuotoją atgaivintas pacientas spardė, sulaužė skruostikaulį, rašo delfi.lt. Policija informavo 15min, kad atliekamas ikiteisminis dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Pareigūnai paskelbė viešą įtariamojo paiešką.

Žiauriai sumušė greitosios vairuotoją

Šeštadienį, po 7 valandos ryto buvo gautas iškvietimas Vilniuje, Antakalnio rajone, degalinėje guli žmogus. Kaip delfi.lt pasakojo Vilniaus GMP išvažiuojamųjų brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas, atvykusiems medikams gulinčio paciento pažadinti nepavyko, todėl jis buvo nuneštas į automobilį: „Atsipeikėjo, pradėjo priešintis, veržtis. Kadangi tai pacientas, juk vis tiek reikia apžiūrėti – vairuotojas išėjo iš paskos, kad paprašytų, jog palauktų. Pacientas nustūmė vairuotoją, jis labai susitrenkė galvą, trumpam prarado sąmonę. Tada jis vairuotoją pradėjo spardyti kojomis.

Galva ištinusi smarkiai, buvo labai stiprūs sužeidimai. Kita mūsų brigada vairuotoją iškart nuvežė į Lazdynų ligoninę, po apžiūros jis buvo pervežtas į Žalgirio kliniką, nes nustatytas skruostikaulio skilimas.“

Lietuvos policijos nuotr./Ieškomas įtariamasis
Lietuvos policijos nuotr./Ieškomas įtariamasis

Ko ieško policija?

Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Policijos pranešime rašoma, kad 2022-11-12 apie 07.12 val. viešoje vietoje, degalinės teritorijoje, Vilniuje, Antakalnio g., nenustatytas asmuo sumušė VšĮ greitosios medicinos pagalbos stoties medikų automobilio vairuotoją, t. y. be priežasties rankų kumščiais sudavė jam ne mažiau 5 kartų į galvos sritį, nukentėjusiajam nukritus, nepažįstamas asmuo savo kojomis, ne mažiau 3 kartų, spyrė nukentėjusiajam į įvairias kūno vietas.

Asmuo, įvykdęs nusikalstamą veiką, buvo užfiksuotas įvykio vietoje esančiomis vaizdo stebėjimo kameromis.

Asmuo, įvykdęs nusikalstamą veiką, buvo užfiksuotas įvykio vietoje esančiomis vaizdo stebėjimo kameromis.

Asmens, įvykdžiusio nusikalstamą veiką požymiai: 30-35 metų amžiaus, iki 190 cm ūgio, sportinio kūno sudėjimo, vilkėjo juodos spalvos striukę, tamsios spalvos džinsus, juodos spalvos odiniais batais su smailiu priekiu, šviesių, vidutinio ilgio plaukų.

Įvykio liudininkus, mačiusius minėtą įvykį, galinčius suteikti tyrimui naudingos informacijos, taip pat atpažinus asmenį, užfiksuotą vaizdo įrašė, prašytume kuo skubiau informuoti ikiteisminį tyrimą atliekančią policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus vyriausiąją tyrėją Agnešką Antulienę, tel. (8 5) 271 8101, tel. 8 616 18 400, el. p. agneska.antuliene@policija.lt arba paskambinti skubios pagalbos tarnybų tel. 112.

Svarsto griežtinti teisės aktus

Beje, kaip tik spalio gale agentūra BNS skelbė, kad Seimo pirmininkė pritaria iniciatyvai numatyti baudas įžeidinėjantiems GMP medikus.

GPM darbuotojų darbo sąlygos pavojingos: jie sulaukia ir grasinimų, ir netgi fizinių veiksmų vykdydami savo tiesiogines pareigas.

„Kalbėjome apie problemą, su kuria susiduria greitosios pagalbos darbuotojai, dažnu atveju jų darbo sąlygos pavojingos, sulaukia ir grasinimų, ir netgi fizinių veiksmų vykdydami savo tiesiogines pareigas, ir svarstytina galimybė keisti Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, kuris suteiktų didesnę apsaugą medikams“, – po susitikimo su teisėsaugos ir kitų sričių atstovais žurnalistams sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Anot Seimo vadovės, didesnė apsauga galėtų būti taikoma ir kitų viešojo sektoriaus sričių darbuotojams, kurie „šiuo metu šiek tiek jaučiasi palikti likimo valiai arba nepakankamai ginami“.

Susitikime dalyvavęs Joniškio ligoninės direktorius Martynas Gedminas BNS sakė, kad, remiantis tyrimais, su užgauliojimais, grasinimais per metus susiduria nuo 70 iki 90 proc. skubios medicinos ir greitosios medicinos pagalbos srityje dirbančių medikų.

„Tu esi pamainoje ir susiduri su atveju, kai pacientas užgaulioja, grasina susidorojimu, jei kreipiesi į policijos pareigūnus, tai užtrunka laiko ir kartais pasibaigia, kad tai įžeidimas, nieko baisaus, kreipkitės į teismą.

Jei tu kreipiesi į advokatus, ieškinio suformavimas – keli šimtai, tūkstantis eurų. Turi būti teisinė aplinka, kuri sako, kad aš ateinu į tam tikrą tarnybą, aš ateinu padėti žmonėms, ir aš turiu tam tikrą apsaugą turėti. Asmenys, kurie teikia viešąsias paslaugas, jų įžeidimo prasme turėtų būti prilyginti valstybės tarnautojams“, – BNS citavo M.Gedminą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius