Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 26 /11:33

Darbo partijos byloje nepasirodė Viktoras Uspaskichas. Jis – Kauno klinikose, medikai politikui diagnozavo infarktą

Vilniaus apygardos teismas negali tęsti Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos nagrinėjimo.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Papildyta 11.33 val. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kardiologijos klinikos vadovas profesorius Remigijus Žaliūnas 15min.lt patvirtino, kad Viktoras Uspaskichas šiąnakt buvo paguldytas į klinikų kardiologijos skyrių.

„Pacientui sutikus, galiu informuoti, kad jis gydomas Kardiologijos klinikoje. Šiuo metu jam atliekami įvairūs tyrimai, kad patvirtintume arba paneigtume jam įtariamą ūminį miokardo infarktą“, – teigė medikas.

R.Žaliūno tvirtinimu, tyrimai užtruks kelias dienas. Tiek laiko V.Uspaskichas gulės ligoninėje ir bus akylai prižiūrimas medikų.

„Paprastai tokie tyrimai trunka 3–5 dienas, jei klinikinė eiga yra normali. Manau, kad šiuolaikinės technologijos leidžia objektyviai nustatyti esamą situaciją, o tos klinikinės situacijos imituoti yra neįmanoma. Yra tyrimo metodai, kurie leidžia patvirtinti arba paneigti diagnozę. Šiuo metu tie tyrimai atliekami“, – sako gydytojas.

Pasak jo, V.Uspaskicho gyvybei grėsmės šiuo metu nėra. Anot jo, miokardo infarktas yra širdies ir kraujagyslių liga, kuomet užsikemša širdį maitinanti kraujagyslė.

„Ir jei ta kraujagyslė nėra laiku atveriama, toks žmogus tiesiog miršta. O pagal Lietuvos statistiką, nuo širdies ir kraujagyslių ligų kasmet miršta 55 proc. visų (iškeliavusių anapilin) Lietuvos gyventojų. Priežastys šios ligos yra įvairios: įvairūs rizikos veiksniai, rūkymas, arterinė hipertenzija, liaudiškai tariant, riebus kraujas, stresas, antsvoris, įvairūs genetiniai veiksniai“, – teigė R.Žaliūnas.

Kardiologijos klinikos vadovas R.Žaliūnas negalėjo atskleisti, koks gydytojas paryčiais priėmė V.Uspaskichą.

„Aš apie detales nenorėčiau kalbėti. Tai yra mūsų vidaus tvarka. Yra budintis gydytojas, dabar jį gydo doc. Olivija Gustienė, o gydantis gydytojas yra Kęstutis Vildžiūnas“, – atskleidė R.Žaliūnas.

Kad prie V.Uspaskicho priėmimo į ligoninę galėjo prisidėti Klinikose dirbantis jo partietis Saulius Giedraitis, R.Žaliūnas negalėjo pasakyti.

„Nežinau aš šitos aplinkybės, dėl to labai abejoju. S.Giedraitis yra ne Kardiologijos klinikos gydytojas, o kardiochirurgas. Ką jis darė, man sunku atsakyti. Labai abejoju, kad jis galėtų būti kaip nors prisidėjęs. Nežinau jo vaidmens, o ko nežinau, nelabai galiu komentuoti“, – kalbėjo R.Žaliūnas.

Jo teigimu, V.Uspaskichas Kauno Klinikose dėl širdies problemų yra lankęsis, tikrinęsis ne kartą.

„Net neabejoju, kad yra tikrinęsis, nes Kėdainiai yra mūsų rajonas“, – sakė R.Žaliūnas.

Papildyta 10.38 val. V.Uspaskichas pirmadienį turėjo dalyvauti žurnalisto Virginijaus Savukyno laidoje, tačiau neatvyko, pasakęs, kad jam blogai su širdimi. Tai 15min.lt patvirtino V.Savukynas. „Aš jam paskambinau, jo balsas buvo ne koks. Jis pasakė, kad jam blogai su širdimi ir kad jis negali. Tada teko ieškoti kito pašnekovo, buvo surastas Vytautas Gapšys“, – sakė žurnalistas.

Papildyta 10.25 val. Neoficialiais duomenimis, V.Uspaskichui įtariamas infarktas.

Sutapimas, ar ne, bet Kauno klinikų Išeminės širdies ligos chirurgijos sektoriui vadovauja Darbo partijos narys Saulius Giedraitis. Būtent šiame skyriuje gydomas išeminis insultas, hemoraginis insultas arba Miokardo infarktas, dar žinomas ir kaip širdies smūgis.

Kauno klinikų atstovė spaudai Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė negalėjo atskleisti, kuris gydytojas priėmė politiką, nes V.Uspaskichas nepageidauja, kad apie jo sveikatos būklę būtų skelbiama visuomenei. Pacientas nesutinka atskleisti net informacijos, kuriame Kauno klinikų sektoriuje jis gydomas.

Papildyta 9.52 val. Kauno klinikų atstovė spaudai Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė patvirtino, kad Viktoras Uspaskichas šiuo metu guli Kauno klinikose. Ji negalėjo patikslinti, nei kokiame skyriuje gydomas Darbo partijos pirmininkas, nei kada tiksliai jis paguldytas į ligoninę. 

Neatskleidžiama ir V.Uspaskicho liga.

„Jei bus jo sutikimas, mes tikrai pranešime, bet šiuo metu to sutikimo nėra. Neturime jo sutikimo teikti informaciją apie jo sveikatos būklę“, – 15min.lt sakė A.Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Papildyta 09.40 val. Kokia liga teismo dieną užklupo V.Uspaskichą, negalėjo paaiškinti nė artimiausi jo partijos bendražygiai.

Seimo narė Dangutė Mikutienė 15min.lt teigė, kad su V.Uspaskichu susisiekti negalėjo jau vakar.

„Su jo sekretore derinau tekstus ir ji sakė, kad  geriau pas jį nevažiuoti. Nežinau, kas tiksliai nutiko, pati nustebau“, – 15min.lt sakė D.Mikutienė.

Papildyta 09.30 val. Po posėdžio Viktoro Uspaskicho advokatas žurnalistams sakė, kad tik šįryt teisme pasigedo savo ginamojo. Apie 9 val. kelis kartus jam skambino, bet V.Uspaskichas neatsiliepė.

Tada advokatas paskambino Darbo partijos vadovo vairuotojui. Pastarasis informavo, kad jo šefą greitoji antradienį paryčiais išvežė į ligoninę Kaune.

Kaltinamasis Vytautas Gapšys žurnalistams minėjo, kad sunerimusio partijos pirmininko skambučio sulaukė dar pirmadienio vakarą. V.Uspaskichas paprašė, kad V.Gapšys jį pavaduotų tiesioginėje televizijos laidoje. V.Uspaskichas paaiškino, kad labai prastai jaučiasi, bet simptomų nedetalizavo.

VIDEO: 15min.lt - prokuroro komentaras apie V.Uspaskicho neatvykimą į teismą
VIDEO: 15min.lt - V.Gapšio komentaras apie jo partijos viršininko V.Uspaskicho neatvykimą į teismą

V.Uspaskicho advokatas žadėjo antradienį pasirūpinti medikų dokumentais, kurie pateisintų kaltinamojo neatvykimą į teismo posėdį.

Papildyta 09.16 val. Į posėdį neatvyko Viktoras Uspaskichas. Teigiama, kad jis ligoninėje. Posėdis atidėtas iki trečiadienio.

Pradžia. Antradienį parodymus juodosios buhalterijos byloje Vilniaus apygardos teismui turėtų duoti Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys ir buvusi Darbo partijos buhalterė Marina Liutkevičienė – šie du kaltinamieji išvakarėse paprašė teismo dar vienos dienos paruošti paaiškinimams.

Tuo tarpu pagrindinis kaltinamasis Viktoras Uspaskichas, kaip konstatavo teismas, pirmadienį duoti parodymus šioje byloje atsisakė.

Antradienį posėdis, kaip įprasta, bet skirtingai nei pirmadienio rytą, rengiamas didžiojoje Vilniaus apygardos teismo salėje. Salė sausakimša.

VIDEO: 15min.lt - prokuroro komentaras apie V.Uspaskicho neatvykimą į teismą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai