Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pelesos gatvės gyventojų liudijimai: I.Molotkovas aiškino, kad svarbiausia – sulaukti rytojaus

Ketvirtadienio vakare visame Vilniuje buvo surengta neeilinė policijos operacija – apie 3 tūkst. pareigūnų ieškojo „Kalašnikov“ automatą iš pareigūnų pagrobusio 24-erių Igorio Molotkovo. Po 5 valandų gaudynių jis buvo sulaikytas Stoties rajone, Pelesos gatvėje. Namo, kuriame slėpėsi vyras, gyventojai 15min.lt papasakojo apie naktį, kai jų namus užgriuvo policijos pajėgos.

I.Molotkovas pabėgęs nuo policijos nesislėpė bet kuriame name – jis grįžo ten, kur pastaruosius metus gyveno. Pareigūnai ketvirtadienio vakarą jau buvo atvykę į šį namą, tačiau tuomet I.Molotkovas dar nebuvo grįžęs namo. Nors vėliau kitiems namo gyventojams gyrėsi, kad jo, įeinančio į namą, kieme stovintys pareigūnai net nesustabdė.

Viena kaimynė prasitarė, kad toje pačioje laiptinėje ir tame pačiame aukšte gyveno vienas iš vyrų, įtariamų dailininkės Agnės Každailytės nužudymu.

Gyventojai 15min.lt pasakojo, kad I.Molotkovas, nors ir vartojo narkotikus, buvo labai gero charakterio, turi brolį, kuris gyvena Vilniaus tabore. 

Į namą Pelesos gatvėje ketvirtadienį grįžęs vyras kaimynams aiškino, kad jį automobilyje komisariato kieme paliko vieną ant galinės sėdynės. Ant priekinės – „Kalašnikov“ automatą. I.Molotkovui pavyko ginklą pasiekti, kurį ir atsuko į grįžusius pareigūnus. 

Bėglio rankos buvo surakintos, tačiau jam nuo antrankių, kaimynų teigimu, pakeliui padėjo išsivaduoti draugas. „Džiaugėsi, kad taip gerai antrankius nuėmė, jog neliko jokių žymių ant riešų“, – pasakojo viena namo gyventoja.

Kaimynams I.Molotkovas sakė, kad viešuoju transportu iki geležinkelio stoties vyko dar turėdamas ginklą – jį tiesiog paslėpė po drabužiais. Ginklą jis paslėpė pakeliui eidamas nuo stotelės buvusių savo namų link.

15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės
15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės

Į daugiabutį, kuriame gyveno, jis jau atėjo neginkluotas, bet ir visiškai nesislapstydamas – ramiai vaikštinėjo po bendro naudojimo patalpas. Bendroje virtuvėje buvusiems kaimynams jis sakė, kad „svarbiausia rytojaus sulaukti, tada ir galvosiu, ką daryti“.

Šis namas Pelesos gatvėje antrą kartą pareigūnų dėmesio ketvirtadienio vakare sulaukė, kai vienas gyventojas nusprendė balkone pašaudyti iš turėto nekovinio ginklo. Jį greitai sulaikė policija, o netrukus pareigūnai sužinojo, kad ieškomas I.Molotkovas slepiasi penkto aukšto bendrame duše. 

Bėglys buvo užsirakinęs iš vidaus, tačiau po kalbų su pareigūnais pats duris atrakino. Kaimynų teigimu, policininkai tuomet panaudojo fizinę jėgą – į komisariatą jis esą išvežtas gerokai apspardytas.

Beje, viena kaimynė prasitarė, kad toje pačioje laiptinėje ir tame pačiame aukšte anksčiau gyveno vienas iš vyrų, įtariamų dailininkės Agnės Každailytės nužudymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius