Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po rytinio reido kelyje „Via Baltica“ – girtų daugiau nei tikėjosi policija

Kelias „Via Baltica“ – vienas avaringiausių visoje šalyje, todėl ir pareigūnų dėmesys jam yra išskirtinis. Čia nuolat vykdomos policinės priemonės, kurių metu išaiškinami vairuotojai, pažeidę Kelių eismo taisykles. Viena tokių saugumo akcijų netikėtai surengta ir šio pirmadienio rytą.
Policijos reidas
Asociatyvinė iliustracija: policijos reidas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Marijampolės aps. VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai šiandien, rugpjūčio 4-osios rytą, nuo 7 val. vėl organizavo reidą. Vykdyta intensyvi transporto priemonių, jų vairuotojų, keleivių, vežamų krovinių kontrolė.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai patikrino 262 vairuotojus. Nors tokios akcijos kelyje „Via Baltica“ vykdomos kelis kartus per savaitę, tačiau ir šįkart rezultatas nustebino – nustatyti 5 vairuotojai, kurie ryžosi sėsti už automobilio vairo vartoję alkoholio.

Visi apsvaigę vairuotojai vairavo krovinines transporto priemones.

Visi apsvaigę vairuotojai vairavo krovinines transporto priemones. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas Lenkijos ir Lietuvos piliečiams, jie į alkotesterius įpūtė po 0,67 ir 0,57 promilės alkoholio.

Dar vienam lietuviui nustatytas 0,34 promilės girtumas. Dviem vairuotojams, kurie iš vakaro malšino troškulį gerdami alų, pasisekė labiau – jie į alkotesterius įpūtė leistinas normas – 0,19 ir 0,13 promilės alkoholio, ir kelionę tęsė toliau.

Šiandienio reido metu pagrindinis dėmesys skirtas vairuotojų blaivumui tikrinti, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei, be to, buvo tikrinama ir transporto priemonių techninė būklė, ar krovininių transporto priemonių vairuotojai laikosi vairavimo ir poilsio režimo, kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Marijampolės kelių policija informuoja, kad šiame kelyje sustiprintos kontrolės priemonės bus vykdomos nuolat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus