Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Seksperte save vadinančią Mildą Bartašiūnaitę iš lovos išvertė kriminalistų krata

Ketvirtadienio ankstų rytą pareigūnai pasibeldė į vilnietės Mildos Bartašiūnaitės namus. Ši seksperte save vadinanti ir skandalingu elgesiu pagarsėjusi moteris pernai rudenį sukėlė diskusijų audrą viešai pareikšdama, kad pripažįsta apsišaukėliškas Luhansko ir Donecko „respublikas“.
Milda Bartašiūnaitė
Milda Bartašiūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal pareigūnų planą, krata ir kiti procesiniai veiksmai M.Bartašiūnaitės namuose sostinėje turėjo prasidėti apie 6 val. Tačiau šeimininkė neįsileido vyrų, prisistačiusių Kriminalinės policijos darbuotojais.

M.Bartašiūnaitė pati skambino į policiją, skundėsi neprašytais svečiais.

Kai buvo įtikinta, kad pareigūnai ne apsišaukėliai, vilnietė juos įleido.

Ketvirtadienį iki pietų M.Bartašiūnaitės mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Vasario 5 d. Generalinė prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galbūt vykdomų nusikaltimų Lietuvos nepriklausomybei, teritoriniam vientisumui ir konstitucinei santvarkai socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje paskyroje „Vilniaus liaudies respublika“.

Tyrimas buvo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už antikonstitucinių grupių ir organizacijų kūrimą bei veiklą bei už viešus raginimus pažeisti šalies suverenitetą. Rusų ir lenkų kalbomis „Vilniaus liaudies respublika“ pavadintos paskyros administratoriai reikalavo „į Vilniaus regioną įvesti Lenkijos „žaliuosius žmogeliukus“ ir surengti ten referendumą tarp vietinių gyventojų“.

Pernai LNK televizijos infošou KK2 sekso eksperte save vadinanti skandalistė pareiškė: „Aš, Lietuvos Respublikos pilietė Milda Bartašiūnaitė, pripažįstu Luhansko ir Donecko respublikų legitimumą.“

M.Bartašiūnaitė palaiko Rusijos kolaborantus Donbase: „Visiška nesąmonė, kad Luhansko ir Donecko respublikose rinkimai buvo neteisėti. Jie buvo teisėti! O neteisėti rinkimai įvyko Amerikoje, kur už Obamą balsavo išprievartauti meksikiečiai“, – tryško M.Bartašiūnaitė.

Seimo Nacionalinio saugumo komiteto narys Arvydas Anušauskas patarė laidos žiūrovams į tokius žmones, mąstančius kaip M.Bartašiūnaitė, žiūrėti ramiai: „Lietuvoje – žodžio laisvė ir nuomonių pliuralizmas. Tuo mes ir skiriamės nuo Rusijos. Nes tokia kitaip mananti Bartašiūnaitė  Maskvoje seniai būtų patupdyta į „Matroskaja Tišina” belangę.“

Už antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimą ir veiklą BK numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų, už viešus raginimus smurtu pažeisti Lietuvos suverenitetą asmuo gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Bus papildyta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito