Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ugniagesio šeimą prie Plungės pražudęs visureigio vairuotojas buvo girtas

Spalio pradžioje Lietuvą sukrėtė eismo nelaimė prie Plungės: žuvo BMW vairavęs ir kaktomuša su visureigiu „Hyundai“ susidūręs Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas Ramūnas Dargužas, jo žmona ir 3-ejų metų dukrelė. „LNK Žinios“ antradienį pranešė, kad ligoninėje iki šiol gydomam įtariamajam avarijos kaltininkui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.
Avarijos padariniai: sumaitotas visureigis
Avarijos padariniai: sumaitotas visureigis „Hyundai Galloper“ / Nojaus nuotr.

Pagal kraujo tyrimo rezultatus tragišką avariją prie Plungės, kaip įtariama, sukėlęs 44 metų „Hyundai“ vairuotojas buvo neblaivus – jam nustatytas kiek didesnis nei 1,5 promilės girtumas. 

Jei teismas jį pripažintų kaltu, už avariją, kurios metu žuvo 3 žmonės, klaipėdiečiui grėstų laisvės atėmimas iki 10 metų. Tiesa, įtarimai šiam pacientui kol kas nepareikšti.

Kaip skelbta anksčiau, spalio 4 d. apie 18 val. 53 min. Plungės r., kelio Šiauliai–Palanga 91-ame km, susidūrė automobiliai „Hyundai Galloper“, kurį vairavo 44-erių metų vyras, ir „BMW 520i“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas 36-erių metų Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas Ramūnas Dargužas.

Eismo įvykio metu žuvo „BMW 520i“ vairuotojas bei keleiviai: 31-erių metų moteris ir 3-ejų metų mergaitė, o kartu važiavusi 10-ies metų mergaitė dėl galvos smegenų sukrėtimo, edemos, kvėpavimo nepakankamumo ir plaučių kontūzijos, sunkios būklės, paguldyta į Klaipėdos ligoninę. Dėl medikų atliekamų procedūrų jai sukelta dirbtinė koma. Mergaitei spalio 6 dieną sukako 11 metų.

Iš komos pabudusiai mažametei artimieji ir psichologai laidotuvių dieną paaiškino, kokia nelaimė ištiko šeimą. Pasak artimųjų, fizines traumas 10-metė gydosi sėkmingai, o kokios emocijos verta jos viduje, belieka tik spėlioti.

Tėvų ir sesutės netekusį vaiką globoja močiutė.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Radviliškyje į paskutinę kelionę išlydėta kraupioje avarijoje žuvusi ugniagesio šeima
Alvydo Januševičiaus nuotr./Radviliškyje į paskutinę kelionę išlydėta kraupioje avarijoje žuvusi ugniagesio šeima

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus