-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagystei iš Nacionalinio vėžio instituto pasiruošta dar antradienio vakarą

Trečiadienio naktį Vilniuje iš Nacionalinio vėžio instituto (NVI) buvo pavogta įranga, verta 300 tūkst. Eur. Instituto atstovų teigimu, vagystei neabejotinai buvo ruoštasi iš anksto, be to, vagys tiksliai žinojo, ko ieškoti. Tačiau pacientai raminami, kad darbas dėl šio įvykio tikrai nesustojo ir jie neturėtų patirti nepatogumų.
Nacionalinis vėžio institutas
Nacionalinis vėžio institutas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

NVI Konsultacinės poliklinikos skyriaus vedėja Daiva Kanopienė sakė, kad pavogti keli endoskopinės įrangos komplektai, jie skirti skrandžio ir žarnyno tyrimams atlikti.

„Aišku, šiandien ryte trukdžių turėjome, bet darbas tikrai nesustojo, dabar jis jau visiškai atnaujintas. Stengiamės, kad visi tyrimai būtų atlikti, planuojamos įvairios galimybės, gal dirbsime ir dviem pamainomis, kad pacientai tikrai nenukentėtų ir nepatirtų nepatogumų. Alternatyvų tikrai turime ir pacientai gali būti ramūs, jiems viskas bus padaryta“, – sako D.Kanopienė.

Kaip teigia NVI Infrastruktūros ir ūkio vedėjas Česlovas Saliamonas, pranešimas apie įvykdytą vagystę gautas maždaug 7 val. ryto, o policija praneša, kad į institutą įsibrauta tarp vidurnakčio ir 4 val. 30 min.

Anot Č.Saliamono, vagystei pasiruošta dar antradienio vakarą, kai NVI koridoriai ištuštėjo, buvo užklijuoti davikliai, todėl naktį nesuveikė įrengta signalizacija.

Neabejotina, kad vagys žinojo, ko ieško ir negriebė bet kokios po ranka pasitaikiusios įrangos.

„Deja, buvo paliktas ir koridoriaus langas atidarytas, per kurį buvo įlipta ar išlipta, tą nustatinėja kriminalistai“, – sako Č.Saliamonas.

Pašnekovo teigimu, neabejotina, kad vagys žinojo, ko ieško ir negriebė bet kokios po ranka pasitaikiusios įrangos.

„Pati įranga tikrai nėra didelė, pora lagaminų. Vienas žmogus tikrai galėjo ją išnešti, – sako Č.Saliamonas. – Čia buvo tikslinis išnešimas gydymui skirtos įrangos ir ta aparatūra nėra pigi. Žala šiuo metu dar nustatinėjama.“

Policija informuoja, kad išneštos įrangos vertė siekia 300 tūkst. Eur.

Č. Saliamono nuomone, pavogta įranga greičiausiai bus išvežta į kaimynines šalis ir realizuota ten.

15min primena, kad Nacionaliniame vėžio institute, antrame aukšte išlaužtos 21-o kabineto durys ir pavogta vaizdo endoskopinė sistema „EXERA“ III, vaizdo gastroskopai GIPH 190 (2013 m.) ir GIPH 190 (2017 m. ), vaizdo konoloskopas CF -Q165L (2009), vaizdo endoskopinė sistema EXERA III (kolonoskopas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius