Geriausias metų pasiūlymas! Iki 50% prenumeratai.
Išbandyti

Atlanto vandenyne rastos nuolaužos – ne „Air France“ lėktuvo (atnaujinta 10.58 val.)

Atlanto vandenyne rastos dalys nepriklauso nukritusiam prancūzų aviakompanijos „Air France“ lėktuvui A-330, BBC transliuotojui paskelbė Brazilijos pareigūnai.
„Air France“ lėktuvas AIRBUS A330
„Air France“ lėktuvas AIRBUS A330 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad Brazilijos jūros pajėgų specialistai Atlanto vandenyne rado maždaug kvadratinio metro dydžio medinę nuolaužą ir buvo manoma, jog tai yra sudužusio lainerio bagažo skyriaus fragmentas. Tačiau paaiškėjo, kad „Air France“ lėktuve nebuvo tokių medinių dalių. „Tai yra medinis skydas, kuris naudojamas kroviniams pervežti. Jie naudojami ir lėktuvuose, tačiau šiame lėktuve jų nebuvo“,– teigė Brazilijos karinių oro pajėgų atstovas Ramonas Borgesas Cardoso.

BBC taip pat skelbia, kad vandenyje rasti degalai taip pat nepriklauso sudužusiam laineriui. Ištyrus juos paaiškėjo, kad tai laivo, o ne lėktuvo degalų dėmės. Be to, jų kiekis viršija tą, kuris galėjo būti orlaivyje. R.B.Cardoso teigė, kad kol kas neiškelta jokių lėktuvo nuolaužų.

Kol kas neaišku, ar nukritusiam lėktuvui priklauso kitos nuolaužos, kurios dar nėra iškeltos.  

Papildyta 10.58 val. Trečiadienį ir ketvirtadienį Brazilijos pajėgos vandenyne rado objektų, kurie, buvo manoma, priklausė nukritusiam laineriui. Tarp jų septynių metrų nuolauža, kuri laikyta sudužusio lėktuvo dalimi, vidinė lainerio dalis, lėktuvo krėslas. Tačiau po dabartinių pareiškimų nebegalima teigti, jog šios dalys priklausė būtent sudužusiam „Air France“ lėktuvui.

Ant šių duženų nerasta jokių numerių ar užrašų, iš kurių būtų galima spręsti, jog tai A-330 dalys. Iki šiol nepavyko rasti ir juodųjų dėžių. Ekspertai abejoja, ar jos iš viso bus rastos. Nerasti ir žuvusiųjų kūnai ir, kaip teigia R.B.Cardoso, „sulig kiekviena minute mažėja galimybė, kad jie bus rasti.“

Penktadienį paieškos bus tęsiamos. Dabar paieškų plotas sumažintas nuo 9 iki 6 tūkst. kvadratinių kilometrų, oro sąlygos palankios. Paieškose dalyvauja Brazilijos, JAV ir Prancūzijos pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus
Atviros klasės visiems: sėkmingi ypatingų vaikų įtraukties pavyzdžiai – koks receptas?
Mokyklos vadovė pasidalino, kas lemia įtraukties sėkmę: dalykas labai paprastas
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas