Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs „Pravyj Sektor“ lyderis Dmytro Jarošas kurs naują politinį judėjimą

Ukrainos Aukščiausiosios Rados narys, buvęs kraštutinių dešiniųjų judėjimo „Pravyj Sektor“ lyderis Dmytro Jarošas paskelbė, kad vasario mėnesį bus pristatytas naujas socialinis-politinis judėjimas, kuris turėtų sukrėsti Ukrainos politikos padangę, rašo unian.net
Ukrainos ultradešiniųjų grupuotės lyderis Dmytro Jarošas
Ukrainos ultradešiniųjų grupuotės lyderis Dmytro Jarošas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Jarošas lapkričio mėnesį paskalbė atsisakantis „Pravyj Sektor“ vadovo pareigų. 

„Aš atsisakau nacionalinio išvaduojamojo judėjimo „Pravyj Sektor“ vadovo įgaliojimų, pasilikdamas nacionalistu, valstybininku ir revoliucionieriumi“, – tuomet D.Jarošas rašė socialiniame tinkle „Facebook“.

Jis pažymėjo, kad jaučia asmeninę atsakomybę dėl to, kas vyksta šioje organizacijoje, ir neketina šios atsakomybės perkelti kitiems. „Negaliu būti „vestuvių generolu“ judėjime „Pravyj sektor“, – pridūrė D.Jarošas.

„Mane sužeidus ir prireikus ilgą laiką gydyti, aš patikėjau kai kurias vadovavimo judėjimui užduotis savo artimiausiems bendraminčiams, kurie turėjo ir turi savo požiūrį į nacionalistinio judėjimo plėtrą. Mano pozicija ne visai sutampa su dalies vadovybės siekiais“, – pareiškė parlamentaras.

Pasak jo, naujasis judėjimas bus stipresnis ir tęs jau pradėtus darbus. 

„Dabar laikas susikoncentruoti į nacionalinės svarbos klausimus. Mūsų judėjimas auga, stiprėja ir pereina į naują vystymosi stadiją. Dabar mes norime atspindėti ne tik siauras funkcijas, bet suvienyti visus Ukrainos patriotus. Be radikalizmo ir be tuščios liberalų retorikos“, – sakė D.Jarošas.

„Nepriklausomos Ukrainos valstybės kūrimas išlieka pagrindiniu tikslu. Turime dvi pagrindines užduotis – išlaikyti dabar sukurtą nepriklausomybę ir pasinaudoti ja, kaip pagrindu, nacionalinės valstybės kūrimui. Ši valstybė užtikrintų laisvę, teisingumą ir Ukrainos tautos gerovę“, – deklaracijoje skelbė Ukrainos nacionalistų lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus