Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija ir vėl pralaimi kovą su koronavirusu. Kas nutiko?

Po to, kai Didžioji Britanija praėjusiais metais buvo pirmą kartą priversta skelbti karantiną, kad sustabdytų koronavirusą, vertinant vyriausybės veiklą tuomet reikėjo atsižvelgti į keletą lengvinančių aplinkybių.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taip, šalyje tuomet buvo registruojamas didžiausias mirusiųjų skaičius visoje Europoje ir ji patyrė didžiausią ekonomikos nuosmukį, tačiau Borisas Johnsonas „vadovavosi mokslu“ ir vis atidėliojo karantiną, nes taip patarė jo vyriausybės patarėjai medicinos ir mokslo klausimais.

Apskritai, Didžioji Britanija – kaip ir visas pasaulis tuo metu – klaidžiojo tamsoje. Galbūt ji klupo dažniau nei dauguma ir tai kainavo tūkstančius gyvybių, tačiau vasarą atrodė, kad šalis vėl grįžo į vėžes, panašiai kaip beveik visos kitos Europos valstybės.

Vis dėlto šiandien Didžioji Britanija vėl nyra į chaosą. Neseniai kreipdamasis į tautą B.Johnsonas perspėjo, kad COVID-19 įsisiautėjo visoje šalyje, o ligoninėms kyla pavojus neatlaikyti krūvio. Po kelių savaičių spaudimo vyriausybei aktyviau reaguoti jis įvedė trečią nacionalinį karantiną per devynis mėnesius.

Praėjusią vasarą mėginau suprasti, kodėl Britanijai taip nesiseka – beveik nebuvo abejonių, kad jai nepavyko susitvarkyti su krize, vienintelis klausimas buvo kodėl. Dabar tas pats klausimas kyla ir vėl, ir jis dar aštresnis.

D.Johnsonui ir jo vyriausybei atsakymas nepatiks, nes, deja, nėra jiems palankus. Nuo pat protrūkio pradžios praėjusį pavasarį jie žinojo, kad žiemą gresia antroji banga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius