Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Schröderis pralaimėjo bylą prieš „Bild“: A.Navalnas jį vadino V.Putino pasiuntinuku, ginančiu žudikus

Teismas atmetė buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schröderio ieškinį prieš Vokietijos laikraštį „Bild“. Tai pranešė pats leidinys.
Vladimiras Putinas ir Gerhardas Schroederis
Vladimiras Putinas ir Gerhardas Schroederis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Politikas kreipėsi į teismą po to, kai laikraštis 2020 m. spalį paskelbė interviu su Rusijos opozicijos lyderiu Aleksejumi Navalnu. Jame jis G.Schröderį pavadino „V.Putino pasiuntinuku, kuris gina žudikus“.

A.Navalnas taip pat pripažino, kad buvęs kancleris gauna „slaptus mokėjimus“ iš Rusijos valdžios institucijų. „Tai yra mano, kaip teisininko, kuris jau kelerius metus tiria „Rosneft“ ir „Gazprom“ veiklą, asmeninė nuomonė. Neturiu dokumento, kuriame juodu ant balto būtų parašyta: „Štai, pone G.Schröderi, čia jūsų portfeliai su pinigais“. Tačiau neabejoju, kad G. Schröderis gauna paslėptus mokėjimus“, – sakė jis tame straipsnyje.

G.Schröderis nepateikė ieškinio pačiam A.Navalnui, bet pareikalavo, kad „Bild“ neplatintų „nepagrįstų kaltinimų“. Jis taip pat pagrasino paduoti į teismą kitus leidinius, kurie perspausdins interviu fragmentus.

Kaip pažymi „Bild“, kovo 8 d. Hamburgo žemės teismas ieškinį atmetė. Dabar, pasibaigus apskundimo terminui, sprendimas įsigaliojo ir G.Schröderis turės padengti daugelį metų trukusio teisinio ginčo išlaidas.

15min primena, kad Gerhardas Schröderis 1998-2005 m. buvo Vokietijos kancleris. Po atsistatydinimo jis vadovavo bendrovės, vykdančios „Nord Stream“ projektą, direktorių valdybai. Nuo 2017 m. rugsėjo iki 2022 m. gegužės G. Schröderis buvo bendrovės „Rosneft“ direktorių valdybos pirmininkas. Vakarų žiniasklaida ne kartą jį vadino artimu Vladimiro Putino draugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito