Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
05 12 /11:57

Gubernatorius: Ukrainos Charkivo srityje evakuota per 4 000 žmonių

Daugiau kaip 4 tūkst. žmonių buvo evakuota iš pasienio rajonų Ukrainos šiaurės rytuose esančioje Charkivo srityje, sekmadienį pranešė vietos gubernatorius.
ROMAN PILIPEY / AFP
ROMAN PILIPEY / AFP

Žmonės evakuojami Rusijos pajėgoms penktadienį šiame regione pradėjus netikėtą puolimą iš už sienos.

„Iš viso evakuoti 4 073 žmonės“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė gubernatorius Olehas Synjehubovas.

Rusija šeštadienį pareiškė, kad jos pajėgos perėmė penkių kaimų Charkivo srityje – Borisivkos, Ogircevės, Pletenivkos, Pylnos ir Strilečos – kontrolę.

Pasak O. Synjehubovo, sekmadienį Hlybokės kaime nuo artilerijos ugnies žuvo 63 metų vyras, o Vovčanske netoli sienos, kur prieš dabartinį rusų puolimą gyveno 3 tūkst. žmonių, buvo sužeistas 38 metų vyriškis.

„Miestas nuolat apšaudomas“, – sakė policijos aukšto rango pareigūnas iš Vovčansko Oleksijus Charkivskis, padedantis koordinuoti evakuaciją.

„Viskas mieste naikinama [...]. Nuolat girdimi sprogimai, artilerija, minosvaidžiai. Priešas smogia miestui viskuo, ką turi“, – sakė jis evakuacijos punkte viename kaime netoli Vovčansko.

Pasak O. Charkivskio, praėjusią naktį mirė vienas po griuvėsiais likęs žmogus, o šeštadienį per apšaudymą žuvo keli žmonės.

Evakuacijos komandos taip pat buvo daug kartų apšaudytos, pridūrė pareigūnas.

Ukraina penktadienį paskelbė, kad Rusija pradėjo puolimą Charkivo regione, kurį nuo 2022 metų rugsėjo daugiausia kontroliuoja Kyjivas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį sakė, kad ukrainiečių kariai vykdo kontratakas pasienio kaimuose Charkivo srityje.

V. Zelenskis pabrėžė, kad kariai turi „grąžinti iniciatyvą Ukrainai“, ir paragino Kyjivo sąjungininkus paspartinti ginklų tiekimą.

Kyjivo pareigūnai jau kelias savaites perspėjo, kad Maskva gali bandyti pulti šiaurės rytinius pasienio regionus, siekdama išnaudoti savo pranašumą, Ukrainai susiduriant su Vakarų pagalbos vėlavimu ir karių trūkumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito