Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanų laikraštis atsiprašė dėl suklastotos sergančio Hugo Chavezo nuotraukos

Pagrindinis Ispanijos laikraštis „El Pais“ ketvirtadienį atsiprašė už pirmajame puslapyje išspausdintą fotografiją, kurioje esą užfiksuotas sergantis Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas ligoninės lovoje ir kurioje, kaip paskui paaiškėjo, matyti iš tikrųjų kitas pacientas.
Ispanų laikraštyje „El Pais“ publikuota suklastota sergančio Hugo Chavezo nuotrauka
Ispanų laikraštyje „El Pais“ publikuota suklastota sergančio Hugo Chavezo nuotrauka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ta dramatiška nuotrauka, kurioje, kaip teigta, užfiksuotas H.Chavezas, gulintis Kubos ligoninėje po vėžio operacijos, su į burną įkištais vamzdeliais, išprovokavo piktą Venesuelos reakciją.

„Tai taip pat groteskiška, kaip ir klaidinga“, – „Twitter“ parašė Venesuelos informacijos ministras Ernesto Villegasas. Minima nuotrauka iš tikrųjų buvo paimta iš „YouTube“ paskelbtos vaizdo medžiagos apie vieną operaciją, sakė jis.

„El Pais“ labiausiai perkamas Ispanijos laikraštis ir vienas įtakingiausių leidinių ispaniškai kalbančiame pasaulyje, nurodė, kad nuotrauka jo interneto svetainėje buvo maždaug pusvalandį, o paskui, pastebėjus klaidą, išimta.

Laikraštis taip pat sustabdė ketvirtadienio numerio platinimą, nors kai kurie egzemplioriai jau buvo parduoti.

„El Pais“ atsiprašo savo skaitytojų už padarytą žalą. Laikraštis pradėjo tyrimą siekdamas nustatyti aplinkybes to, kas įvyko, ir klaidas, kurios galėjo būti padarytos tikrinant tą nuotrauką“, – nurodė laikraštis.

„El Pais“ taip pat sakė, kad gavo minimą nuotrauką iš naujienų agentūros „Gtres Online“, kuri teigė, kad joje užfiksuotas Venesuelos lyderis.

Laikraštis pabrėžė, jog prie nuotraukos buvo prierašas, kad „El Pais“ negalėjo nepriklausomai patvirtinti jos aplinkybių, vietos ir datos.

„El Pais“ nurodė, kad spausdintinis laikraščio numeris dėl platinimo nutraukimo gali būti neprieinamas skaitytojams.

H.Chavezas, kuris Kuboje sveiksta po ketvirtos vėžio operacijos, viešumoje nesirodė nuo gruodžio 10 dienos, o oficialios informacijos apie jo sveikatą skelbiama nedaug.

Venesuelos lyderis buvo pernelyg silpnas, kad dalyvautų numatytoje savo inauguracijoje sausio 10 dieną, bet pastarosiomis dienomis pareigūnai sakė, kad jis daro vilčių teikiančią pažangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus