Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06 08 /19:17

J. Bidenas: JAV ir toliau rems Ukrainą jos kovoje su Rusijos invazija

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šeštadienį pažadėjo, kad Vašingtonas ir toliau rems Ukrainą jos daugiau nei dvejus metus trunkančioje kovoje su Rusijos plataus masto invazija. 
Michel Euler / via REUTERS
Michel Euler / via REUTERS

„Putinas nesiruošia sustoti ties Ukraina [...] iškils grėsmė visai Europai, mes to neleisime, – Paryžiuje sakė JAV prezidentas. – Jungtinės Valstijos tvirtai palaiko Ukrainą. Mes nesitrauksime, kartoju tai dar kartą, nesitrauksime“.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) JAV vadovui pareiškė: „Dėkoju jums, pone prezidente, už tai, kad esate pirmosios pasaulio galybės prezidentas, bet darote tai su lojalaus ir europiečius mėgstančio bei gerbiančio partnerio ištikimybe“.

Penktadienį Paryžiuje E. Macronas ir J. Bidenas surengė atskirus pokalbius su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir pažadėjo toliau remti Kyjivą. 

J. Bidenas Prancūzijoje lankosi nuo trečiadienio ir dalyvavo minėjimuose, skirtuose 80-osioms D dienos išsilaipinimo, pakeitusio Antrojo pasaulinio karo eigą, metinėms.

Penktadienį J. Bidenas perspėjo, kad reikia išsaugoti JAV demokratiją, ir brėžė paraleles tarp Antrojo pasaulinio karo ir Rusijos invazijos į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito