Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bideno šeima pradeda aptarinėti jo pasitraukimo planą

JAV prezidento Joe Bideno šeimos nariai aptarė, kaip galėtų atrodyti jo pasitraukimas iš rinkimų kampanijos. Apie tai penktadienį pranešė JAV televizija „NBC News“, remdamasi savo šaltiniais.
JAV prezidentas Joe Bidenas
JAV prezidentas Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“

J.Bideno šeimos nariai konkrečiai aptarė, kad jis norėtų baigti savo perrinkimo kampaniją pagal kruopščiai apskaičiuotą planą, teigiama pranešime.

Oficialiai Baltieji rūmai ir J.Bideno rinkimų kampanijos pareigūnai to nepatvirtina.

Perrinkimo kampanijos vadovė Jen O'Malley Dillion penktadienį pripažino, kad parama J.Bidenui mąžta, bet patikino, kad prezidentas nesitraukia iš rinkimų kovos.

Po itin prasto pasirodymo debatuose, kuris privertė sunerimti dėl J.Bideno amžiaus ir sveikatos, prezidentas vis labiau spaudžiamas atsisakyti rinkimų kovos su respublikonu Donaldu Trumpu.

Šiuo metu J.Bidenas gydosi ir izoliuojasi savo namuose Delavere, nustačius COVID-19 ligą.

Dauguma demokratų mano, kad JAV viceprezidentė Kamala Harris yra realiausia kandidatė, galinti rinkimuose pakeisti J.Bideną.

Anot žiniasklaidos pranešimų, pastaruoju metu J.Bidenas tapo atviresniu idėjai, kad jam gali tekti trauktis.

Prezidento ryžtą likti rinkimuose pakirto buvusios Atstovų rūmų pirmininkės Nancy Pelosi įspėjimas, kad jis neturi realių šansų laimėti, ir partijos finansinių rėmėjų boikotas.

L.Kojala: demokratams galėtų padėti J.Bideno pasitraukimas

Politologas Linas Kojala sako, kad J.Bideno pasitraukimas galėtų padėti demokratams, nes naujienų ciklas persiorientuotų į demokratus, nustumdamas pasikėsinimą į D.Trumpą į antrą planą.

„Kadangi Trumpas šiuo metu ant bangos, Demokratams žūtbūt reikia proveržio“, – teigia Rytų Europos studijų centro direktorius savo įraše feisbuke.

Jo teigimu, J.Bidenas galėtų pristatyti nuveiktus darbus bei gebėjimą priimti sunkius sprendimus kaip vertybes, pranokstančias bet kokias asmenines ambicijas.

Be to, pasak L.Kojalos, demokratai išvengtų nepatogios dilemos: nuo viešo abejojimo savo kandidato galimybėmis dabar persorientuoti į siekį įtikinti už jį balsuoti milijonus nuogąstaujančių amerikiečių jau lapkritį.

„D.Trumpas yra pažeidžiamas ir iš esmės nepopuliarus plačiojoje rinkėjų masėje oponentas, bet silpna Bideno kampanija to neišnaudoja. Kitas kandidatas – su savais privalumais ir trūkumais – turėtų galimybę perkrauti kampaniją, duoti naują impulsą ir energiją rinkėjams“, – teigia politologas.

Jo teigimu, tokiam sėkmingam scenarijui būtinos dvi esminės sąlygos – J.Bidenas turi atsisakyti kandidatavimo savanoriškai, o demokratai turi nesuskilti neskiltų rinkdamiesi jo pamainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito