Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 08 /15:33

JK, Prancūzija, JT smerkia Rusijos smūgį Ukrainos vaikų ligoninei

Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Jungtinės Tautos pirmadienį pasmerkė Rusijos smūgį Ukrainos sostinėje esančiai vaikų ligoninei.
Evgeniy Maloletka / AP
Evgeniy Maloletka / AP

Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy (Deividas Lamis) pirmadienį pavadino šį smūgį „siaubingu išpuoliu prieš Ukrainos civilius gyventojus“.

Praėjusį penktadienį po leiboristų pergalės visuotiniuose rinkimuose D. Lammy, paskirtas Britanijos diplomatijos vadovu, pridūrė: „JK parama Ukrainai yra geležinė. Privalome pareikalauti atsakomybės iš tų, kurie atsakingi už neteisėtą [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino karą“.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija dienos metu įvykdytą smūgį pavadino barbarišku.

„Šie barbariški veiksmai, tiesiogiai ir sąmoningai nukreipti prieš vaikų ligoninę, gali būti įtraukti į karo nusikaltimų, už kuriuos Rusija turės atsakyti, sąrašą“, – pareiškė ministerija.

JT humanitarinės pagalbos koordinatorė Ukrainoje savo ruožtu sakė: „Nesuvokiama, kad šiame kare žūsta ir yra sužeidžiami vaikai.“

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko sakė, kad per šią ataką žuvo du žmonės, o dar 16, įskaitant vaikus, buvo sužeisti. Ukrainos pareigūnai sakė, kad į ligoninę pataikė rusų sparnuotoji raketa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus