Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05 /17:53

Kremliaus kritikas V. Kara-Murza perkeltas į kalėjimo ligoninę, sako jo žmona

Įkalintas Kremliaus kritikas Vladimiras Kara-Murza buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę, o jo advokatams jau dvi dienas neleidžiama su juo susitikti, penktadienį pranešė jo žmona.  
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

V. Kara-Murza, vienas žymiausių prezidento Vladimiro Putino oponentų, praėjusiais metais buvo nuteistas kalėti 25 metus. Tai ilgiausia žinoma bausmė Rusijos disidentui pastaruoju metu.

Praeityje jis išgyveno kelis pasikėsinimus apnuodyti, todėl po Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno mirties Arkties pataisos kolonijoje vasarį išaugo baimė ir dėl V. Kara-Murzos likimo.

„Vladimiras Kara-Murza buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę. Jo advokatams nebuvo leista su juo susitikti“, – socialiniuose tinkluose parašė Jevgenija Kara-Murza.

Ji sakė, kad jos vyras buvo perkeltas iš griežto režimo pataisos kolonijos IK-6 Sibiro Omsko srityje, kur atlieka bausmę, į regioninę kalėjimo ligoninę.

„Jo advokatams, kurie ketvirtadienį iš Maskvos atvyko į IK-6 [koloniją] ir laukė nuo 8 val. 30 min. ryto, apie tai buvo pranešta po pietų, po daugiau nei penkių valandų laukimo“, – nurodė ji.

Ligoninėje jiems iš pradžių buvo pasakyta, kad ten nėra V. Kara-Murzos, tačiau vėliau, pasibaigus lankymo valandoms, įstaiga patvirtino, kad jis čia buvo paguldytas.

Penktadienį advokatams vėl buvo neleidžiama su juo susisiekti, teigiant, kad jis dar nėra pakankamai atsigavęs ir jį dar turi apžiūrėti gydytojai, sakė J. Kara-Murza.

„Todėl advokatai negalėjo susitikti su Vladimiru ir įsitikinti, kad jam viskas gerai“, – sakė ji.

Ji pridūrė, kad vėl bandyti susitikti su V. Kara-Murza advokatai galės tik po savaitgalio.

Dvigubą Jungtinės Karalystės ir Rusijos pilietybę turintis vyras serga nervų liga, kuri išsivystė dėl bandymų jį nunuodyti 2015 ir 2017 metais. 

Jis buvo įkalintas 2023 metų balandį, kai sukritikavo Rusijos veiksmus Ukrainoje ir ragino Vakarų šalis dėl karo įvesti Rusijai sankcijas.

JAV su vaikais gyvenanti J. Kara-Murza sakė, kad jos vyras ištisus mėnesius leidžia vienutėje. Ši bausmė dažnai taikoma įkalintiems Kremliaus kritikams ir, kaip spėjama, ja siekiama daryti jiems papildomą spaudimą. 

V. Kara-Murza laikomas griežto režimo kalėjime Sibire, nors jo šalininkai yra sakę, kad jo šioje įkalinimo įstaigoje nebėra. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus