Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotrauka kainavo gyvybę: Pietų Afrikoje ispanų turistą sutrypė drambliai

Ispanų turistą Pietų Afrikos nacionaliniame parke mirtinai sutrypė dramblių kaimenė po to, kai jis viduryje safario sugalvojo išlipti iš automobilio nufotografuoti gyvūnų, skelbia britų leidinys „The Independent“.
Dramblys
Dramblys / Shutterstock nuotr.

Pasak pranešimų, 43 metų turistas, kurio pavardės pareigūnai nenurodė, sekmadienį kartu su kitais trimis asmenimis lankėsi Pilanesbergo nacionaliniame parke Pietų Afrikos Respublikoje.

Teisėsaugos institucijos nurodė, kad incidentas įvyko po to, kai turistai safario metu pastebėjo dramblių kaimenę, kurioje buvo ir dar visai mažų dramblių. Keliautojas iš Ispanijos sugalvojo išlipti iš automobilio, kad padarytų geresnę šių žinduolių nuotrauką.

„CATERS NEWS“/„Scanpix“/Drambliai
„CATERS NEWS“/„Scanpix“/Drambliai

Vietos turizmo valdybos atstovas Pieteris Nelis žurnalistams sakė, kad dramblių bandos vedlė greičiausiai pajuto grėsmę, nes kartu su ja buvo palikuonių, todėl puolė vyrą. Jai iš paskos pasekė ir kiti dramblių bandos nariai.

Vietos leidinys „The Citizen“ nurodė, kad turistas buvo nugabentas į ligoninę, kur nuo patirtų sužalojimų mirė.

Vienas parko lankytojas pasakojo matęs, kaip pro juos pravažiavo greitosios pagalbos automobilis, tikriausiai turėjęs išvežti sužeistą turistą.

„Parko lankytojai turi suprasti, kad tai laukiniai gyvūnai“, – „The Citizen“ pabrėžė šaltinis, nepanoręs atskleisti tapatybės.

„Negalima tiesiog išlipti iš automobilio ir prieiti prie gyvūno. Savęs fotografavimas ar galimybė iš arčiau nusifotografuoti su gyvūnu, kuris gali jus laikyti grėsme ar įsibrovėliu į savo teritoriją, gali turėti skaudžių pasekmių.“

Šiaurės vakarų parkų ir turizmo valdybos vyriausiasis vykdomasis pareigūnas Thamis Matshego vietos naujienų portalui „Netwerk24“ sakė, kad „turistams nuolat primenama, jog lankantis parke svarbu likti savo transporto priemonėse, laikytis tinkamo atstumo tarp gyvūnų ir transporto priemonių, suteikti gyvūnams galimybę laisvai judėti, o iš transporto priemonių išlipti tik saugiai tam skirtose vietose“.

„Nepaisant jo bendrakeleivių ir kitų dviejų transporto priemonių keleivių įspėjimų, jis (žuvusysis), deja, nepaisė perspėjimų“, – pridūrė jis.

Balandžio mėn. 79 metų turistas žuvo, o dar keturi buvo sužeisti, kai Zambijos Kafue parke dramblys apvertė safariui skirtą automobilį. Per panašų incidentą kovo mėn. dramblio patinas susigrūmė su safario automobiliu Pilanesberge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito