-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Vokietijoje daugėja radikalų – baiminamasi išpuolių

Iš pradžių vakcinos priešininkai užpuolė policiją. Tada grupė jų internete ėmė diskutuoti apie gubernatoriaus nužudymą. Ir vieną dieną prie šalies rytuose esančios Saksonijos žemės sveikatos ministrės namų pasirodė pikta minia, mušanti būgnus ir nešina fakelais.
Protestai Drezdeno gatvėse
Protestai Drezdeno gatvėse / „The New York Times“/Felix Schmidt nuotr.

Ministrė Petra Köpping buvo ką tik grįžusi namo, kai suskambo jos telefonas. Skambino kaimynas – jis atrodė išsigandęs. Kai P.Köpping pažvelgė pro langą į tamsą, kitoje gatvės pusėje ji pamatė kelias dešimtis veidų, mirgančių deglo šviesoje.

„Jie atėjo mane įbauginti ir grasinti, – prisiminė ji. – Buvau neseniai grįžusi namo ir buvau viena. Politikoje esu jau 30 metų, bet niekada nemačiau nieko panašaus. Čia viskas rimčiau.“

Policija greitai išvaikė minią, tačiau gruodį įvykęs incidentas tapo lūžio tašku šalyje, kurioje SA, sukarinta Hitlerio organizacija, garsėjo ne tik tuo, kad pasirodydavo prie politinių varžovų namų su fakelais ir būgnais, bet ir tuo, kad juos puldavo ir net nužudydavo.

Tai buvo aiškiausias požymis, kad protesto judėjimas prieš COVID priemones, sutelkęs dešimtis tūkstančių dalyvių įvairiuose šalies miestuose ir kaimuose, vis labiau susilieja su kraštutiniais dešiniaisiais – kiekvienas jų atranda naują tikslą ir daugiau energijos ir toliau radikalizuoja kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius