Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų gynybos ministrė: Ukraina gali smogti Rusijos taikiniams mūsų F-16

Nyderlandų gynybos ministrė Kajsa Ollongren (Kaisa Olongren) patikino Ukrainą, kad 24 naikintuvai F-16, kuriuos jos šalis ketina padovanoti Kyjivui, gali būti naudojami smogti taikiniams Rusijos teritorijoje.
Olandijos gynybos ministrė Kajsa Ollongren kalba Kyjeve. / Thomas Peter / REUTERS
Olandijos gynybos ministrė Kajsa Ollongren kalba Kyjeve. / Thomas Peter / REUTERS

Apie tai pirmadienį praneša portalas „Politico“.

Singapūre vykstančio „Šangri La dialogo“ saugumo forumo metu duodama interviu „Politico“, K. Ollongren sakė, kad Nyderlandai netaikys apribojimų, kaip Belgijos atveju, kai šios šalies premjeras Alexanderis De Croo (Aleksandras De Kro) įspėjo Kyjivą nenaudoti iš belgų gautų F-16 Rusijos oro erdvėje.

„Taikome tą patį principą, kurį taikėme ir visų kitų pajėgumų pristatymo atvejais, t. y. kai tik perduodame juos Ukrainai, ji gali jais naudotis savo nuožiūra“, – sakė K. Ollongren.

„Mes tik prašome jų laikytis tarptautinės teisės ir teisės į savigyną, kaip nurodyta Jungtinių Tautų chartijoje, o tai reiškia, kad jie juos naudoja kariniams taikiniams, į kuriuos turi taikytis savigynos tikslais“, – sakė olandų ministrė.

Kai prisieks naujoji Nyderlandų kraštutinių dešiniųjų vyriausybė, K. Ollongren atsistatydins iš gynybos ministrės pareigų. Ji išreiškė viltį, kad naujoji vyriausybė ir toliau rems NATO ir Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito