Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Arestovyčius papasakojo apie padėtį fronte: kur padėtis sunkiausia

Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius apibūdino situaciją fronte.
Ukrainos kariai fronte
Ukrainos kariai fronte / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr.

Eteryje su Rusijos opozicionieriumi Marku Feiginu O.Arestovyčius priminė, kad pastarosiomis savaitėmis Chersone žuvo daug žmonių, kuriuos apšaudė Rusijos Federacija. Rusai, laikydami miestą „savu“, smogė jam ir žudo civilius gyventojus.

Kovos tęsiasi Chersono kryptimi, okupantai sulaukia atsakomųjų ginkluotųjų pajėgų smūgių, tarp jų vyksta artilerijos dvikovos, pažymėjo O.Arestovyčius. Tačiau Ukrainos gynėjai turi pranašumą – HIMARS, todėl rusai „gauna“ daug daugiau „šilumos“ nei Ukrainos kariuomenė.

„Reikia labai aiškiai suprasti, kad kol jie nebus nustumti atgal į neblogus keliasdešimt kilometrų nuo kranto, Chersono apšaudymas tęsis. Todėl kiekvienas, gyvenantis Chersone, turi pats nuspręsti, ką daryti toliau: likti ar nelikti“, – pažymėjo O.Arestovyčius ir ragino žmones neignoruoti pavojaus signalų.

Jis kalbėjo ir apie situaciją fronte Vuhledaro rajone. Rusijos kariuomenė ten negali pasigirti sėkme. O.Arestovyčiaus teigimu, ginkluotosios pajėgos aktyviai griauna visus rusų planus. Nuo Marijinkos iki Bachmuto okupantai pradėjo rodyti aktyvumą. Jis teigė, kad rusai ypač aktyvūs kryptimi į pietvakarius nuo Horlivkos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Oleksijus Arestovyčius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Oleksijus Arestovyčius

„Ten jie sutelkė savo pastangas. Privačių karinių kampanijų, kadriniai daliniai, mobilizuotieji bando prasibrauti pro frontą ir judėti, kaip suprantu, greitkelio kryptimi. Kitų variantų ten nėra, Avdijivka ir Kostiantynivka... O ten padėtis gana sunki“, – sakė O.Arestovičius ir pažymėjo, kad Ukrainos kariai dirba atsakydami ir atmušdami priešą.

Bachmuto ir Soledaro srityje stebimas „įprastas vaizdas“, pridūrė O.Arestovyčius. Rusai kelis kartus puola šviesiu paros metu. Tačiau O.Arestovyčius pažymėjo, kad okupantai nieko negali padaryti, todėl laukuose atsiranda „nauji žuvusių rusų klodai“.

„Kreminajos sritis ir nuo Kreminos iki Svatovojaus iniciatyva veikiau priklauso Ukrainos pusei. Okupantai vykdo trumpas kontratakas, kurios nėra svarbios. Tai mes visada sakydavome: 2-3 būriai, 1-2 kuopos bando išspręsti kažkokią problemą, įsitvirtindami kitoje sankryžoje, užima aukštumas, kaimo pakraščius ir miško juostą. Bet be didelio pasisekimo", – reziumavo O.Arestovyčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius