Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„OpenAI“ teigia kurianti saugumo komitetą ir pradėjusi naujojo DI modelio mokymus

JAV technologijų bendrovė „OpenAI“ antradienį pranešė, kad kuria saugumo komitetą ir pradėjo naujausio dirbtinio intelekto (DI) modelio, pakeisiančio GPT-4 sistemą, kuria grindžiamas populiarus įrankis „ChatGPT“, mokymus. 
Iliustracija rodo OpenAI logotipą. / Dado Ruvic / REUTERS
Iliustracija rodo OpenAI logotipą. / Dado Ruvic / REUTERS

„OpenAI“ išplatintame pranešime teigiama, kad saugumo komitetas patars bendrovės valdybai priimant svarbiausius saugumo sprendimus, susijusius su projektais ir veikla. 

Sprendimas įsteigti komitetą priimtas tuo metu, kai „OpenAI“ vyksta diskusijos dėl DI saugumo. Ši tema atsidūrė dėmesio centre po to, kai tyrėjas Janas Leike (Janas Leikė) paliko įmonę ir sukritikavo „OpenAI“, kad ji neteikia pirmenybės saugumui.

„OpenAI“ pabrėžia, kad jos sukurti produktai pirmauja industrijoje pagal pajėgumus ir saugumą, tačiau J. Leike išsakytos kritikos nekomentuoja.

„Džiaugiamės, kad šiuo svarbiu metu vyksta aktyvios diskusijos“, – teigė bendrovė.

Skelbiama, kad saugumo komitetą sudaro „OpenAI“ generalinis direktorius Samas Altmanas (Semas Oltmanas) ir valdybos pirmininkas Bretas Tayloras (Bretas Teiloras) ir dar du valdybos nariai: klausimų–atsakymų svetainės „Quora“ generalinis direktorius Adamas D'Angelo (Adamas Dandželas) ir buvusi elektronikos ir pramogų industrijos milžinės „Sony“ vyriausioji teisininkė Nicole Seligman (Nikol Seligman). 

„OpenAl“ pridūrė, kad prie saugumo komiteto taip pat prisijungė keturi bendrovės technikos ir politikos ekspertai. 

Numatoma, kad pirmas komiteto darbas bus įvertinti ir toliau tobulinti „OpenAl“ procesus ir saugumo priemones. Komitetas per 90 dienų privalo pateikti rekomendacijas valdybai. 

„OpenAl“ nurodė, kad atsižvelgs į komiteto rekomendacijas ir vėliau jas paskelbs viešai. 

„OpenAI“ taip pat nurodė, kad neseniai pradėjo apmokyti savo naujausią DI modelį.

Be kita ko, „News Corp“ neseniai pranešė pasirašiusi sutartį su „OpenAI“, kuri leis pokalbių roboto „ChatGPT“ kūrėjai naudoti žiniasklaidos milžinės naujienų turinį DI modeliams mokyti.

Generatyvieji DI modeliai mokomi naudojant didelius duomenų srautus, siekiant, kad programinė įranga mąstytų panašiai kaip žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito