Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestiniečių sveikatos ministerija: per Izraelio reidą Vakarų Krante žuvo 7 žmonės

Izraelio kariai per reidą Džanine okupuotame Vakarų Krante pražudė septynis palestiniečius, penktadienį pranešė pareigūnai. 
JAAFAR ASHTIYEH / AFP
JAAFAR ASHTIYEH / AFP

Pasak islamistų grupuotės „Hamas“, penki iš jų buvo jos kovotojai. 

Šią savaitę per Izraelio operacijas okupuotame Vakarų Krante, kur nuo spalį prasidėjusio karo Gazos Ruože išaugusi įtampa, žuvo mažiausiai 14 palestiniečių.

Izraelio kariuomenė teigė, kad reidas buvo surengtas siekiant surasti kovotojus, atsakingus už praėjusią savaitę įvykdytą išpuolį, per kurį žuvo Izraelio kapitonas. „Hamas“ teigė, kad vienas iš septynių žuvusiųjų buvo grupuotės vadas.

Izraelio kariuomenės pareiškime sakoma, kad Džanino pabėgėlių stovykloje įvyko susišaudymas, po kurio kariai apsupo pastatą, kuriame „užsibarikadavo teroristai“.

Oficiali palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad karinės transporto priemonės apsupo namą ir per garsiakalbį buvo pareikalauta, kad vienas viduje esantis žmogus pasiduotų.

Per keturias valandas trukusį reidą buvo iššautos nuo peties paleidžiamos raketos ir panaudotas dronas.

Pasak karių, žuvo du kovotojai, dalyvavę išpuolyje, per kurį žuvo kapitonas.

„Be to, vykdant kovos su terorizmu veiksmus, [Izraelio drono smūgio metu] buvo sunaikinta teritorijoje aptikta ginkluota teroristų kuopelė“, – nurodė jie.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad septynių žuvusiųjų amžius – nuo 19 iki 54 metų.

„Hamas“ pareiškime teigiama, kad penki žuvusieji buvo Gazos Ruožą valdančios grupuotės nariai. Vienas iš jų, 30-metis Ahmedas Mahmudas al Aridi (Ahmedas Mahmudas Aridis), buvo įvardytas kaip „Hamas“ vadas.

Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų, smurto protrūkiai tęsiasi jau ilgą laiką, bet jie suintensyvėjo, kai po spalio 7 dienos „Hamas“  išpuolio prieš žydų valstybę prasidėjo Izraelio ir islamistų grupuotės karas Gazos Ruože.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios Vakarų Krante Izraelio pajėgos arba naujakuriai nužudė apie 568 palestiniečius.

Izraelio duomenimis, palestiniečių kovotojai taip pat surengė daug išpuolių prieš Izraelio karius ir civilius gyventojus Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante, per kuriuos žuvo mažiausiai 16 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito