Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 15 /16:47

Per Rusijos apšaudymą Rytų Ukrainoje žuvo šeši žmonės

Ukrainos rytinėje Donecko srityje pirmadienį per Rusijos pajėgų vykdytą apšaudymą žuvo šeši žmonės, pranešė pareigūnai, Maskvos kariams siekiant toliau veržtis į šį karo nuniokotą pramoninį regioną.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „AP“/„Scanpix“

Ukraina ragina savo sąjungininkus skubiai atsiųsti oro gynybos, nes jos pajėgos susiduria su smūgiais civiliniams objektams, įskaitant energetikos infrastruktūrą.

Srities gubernatorius teigė, kad vėlai sekmadienį įvykdytos atakos prieš kasyklomis garsėjantį Siverską, kurį supa Rusijos pajėgos, pareikalavo keturių žmonių gyvybių. 

„Vakar vakare miestas buvo apšaudytas iš salvinės raketų ugnies įrenginių. Dabar nustatyta, kad dėl šio apšaudymo žuvo keturi vyrai nuo 36 iki 86 metų amžiaus“, – socialiniuose tinkluose pranešė Donecko srities vadovas Vadymas Filaškinas.

Siverskas, kuriame prieš karą gyveno apie 11 tūkst. žmonių, nuo 2022-ųjų vasario, kai Maskvos pajėgos įsiveržė į Ukrainą, nuolat apšaudomas Rusijos.

Maskva 2022-ųjų rugsėjį paskelbė aneksavusi visą Donecko sritį, nors rusų pajėgos niekada visos jos nekontroliavo.

Šiaurės rytinėje Charkivo srityje pirmadienį Rusijos aviacijos bombos sprogimas Lukjancų kaime pražudė du žmones, pranešė srities gubernatorius Olehas Synjehubovas.

„Žuvo du žmonės, sužeistųjų skaičius nustatinėjamas. Visi jie buvo civiliai gyventojai“, – sakė jis.

Pareigūnai perspėjo, kad rytinė fronto linija darosi vis pavojingesnė, Ukrainai negaunant daugiau ginklų iš Vakarų sąjungininkų ir trūkstant karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito