Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 17

Pikantiškas skandalas: stačiatikių bažnyčios metropolitas apkaltintas seksualiniu priekabiavimu

Budapešto ir Vengrijos metropolitas Ilarionas (Grigorijus Alfejevas) išgyvena sunkias dienas. 57 metų metropolitas apkaltintas seksualiniu priekabiavimu prie savo jaunojo protežė, kuris galiausiai jį apvogė. Metropolitas kaltinimus neigia ir tikina, kad iš jo šantažo būdu buvo bandoma išsireikalauti pinigų, praneša RBC.
Georgijus Suzukis, metropolitas Ilarionas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Georgijus Suzukis, metropolitas Ilarionas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / Stop kadras iš video

Metropolitas ginasi

Pasak Ilariono, su priekabiavimu jį apkaltinusiu Georgijumi Suzukiu jis susipažino, kai vadovavo Maskvos patriarchato Išorinių bažnytinių ryšių skyriui. Tuo metu tarp laiškų, kuriuos jis gaudavo iš Japonijos Bažnyčios narių, buvo ir dvidešimtmečio G.Suzukio laiškas, kuriame jis rašė apie savo norą tarnauti Bažnyčiai. Ilarioną paskyrus metropolitu Vengrijoje, jaunuolis pasiprašė jo tapti jo padėjėju. Dvasininkas atsakė sutinkąs.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Metropolitas Ilarionas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Metropolitas Ilarionas

Po kurio laiko pas juos esą pradėjo lankytis kažkokia Veronika Suzuki. Moteris vadino save jaunuolio motina ir reikalavo apmokėti jos apsilankymų išlaidas. Ji taip pat įvairiomis dingstimis išviliodavo pinigus per savo „sūnų“. Ilariono nuomone, moteris sąmoningai infiltravo Georgijų į jo aplinką. Jis mano, kad jie kartu tikėjosi nusikalstamais būdais „iškrapštyti pinigų“.

G.Suzukis tvirtino, kad metropolitas jį persekiojo, seksualiai priekabiavo. Vaikinas taip pat paviešino garso įrašus, nuotraukas ir susirašinėjimo su metropolitu fragmentus. Kartu G.Suzukis neneigia, kad iš dvasininko namų „paėmė“ brangius laikrodžius ir pinigus, kurių bendra suma siekia 30 tūkst. eurų. Dėl to Vengrijoje paskelbta jo paieška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito