Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 11 /16:18

Prancūzijoje liepsnoja žymiosios Ruano katedros bokštas

Ketvirtadienį žymiojoje Prancūzijos Ruano katedroje, 1876-1880 m. laikytoje aukščiausiu pastatu pasaulyje, kilo gaisras, socialiniuose tinkluose pranešė Ruano meras Nicolas Mayeris-Rossignolas.

Jo paskelbtoje nuotraukoje matyti dūmų stulpas virš įspūdingo gotikinio pastato. Meras pridūrė, kad gaisro priežastis dar nenustatyta.

„Gaisras Ruano katedros bokšte. Gaisro priežastis šiuo metu nežinoma. Mobilizuoti visi valstybės ištekliai“, – rašė jis socialiniame tinkle „X“.

VIDEO: Prancūzijoje dega garsiosios Ruano katedros bokštas

Vietos ugniagesių tarnyba SDIS76 sakė, kad pranešimas apie gaisrą buvo gautas maždaug vidurdienį (13 val. Lietuvos laiku) ir kad įvykio vietoje yra 33 automobiliai bei 63 ugniagesiai.

„Gaisras kilo smailės viršūnėje, kuri padaryta ne iš medžio, o iš metalo“, – naujienų agentūrai AFP nurodė Pajūrio Senos departamento prefektūra.

Katedra šiuo metu restauruojama, sakoma pranešime.

Kol kas neaišku, ar dega medinis smailės rėmas.

Naujienų svetainė „BFM Normandie“, remdamasi prefektūros informacija, pranešė, kad iš katedros buvo evakuoti žmonės, o įvykio vietoje šiuo metu dirba gelbėjimo tarnybos.

„Reuters“/„Scanpix“/Gaisras Ruano katedroje
„Reuters“/„Scanpix“/Gaisras Ruano katedroje

Po kelių valandų Normandijos ir Senos pakrantės prefektūra pranešė, kad gaisras lokalizuotas. Šiuo metu atliekama kai kurių katedroje esančių meno kūrinių ir baldų inventorizacija.

„Turime reikalų su labai didelės vertės paveldo objektu“, – BFM citavo prefektą Jeaną-Benoit Albertini

Gotikinė katalikų katedra yra pagrindinė Ruano miesto traukos vieta. Jos aukštis siekia 151 metrą. Seniausia katedros dalis buvo pastatyta dar 1145 m. ir ji pergyveno ne vieną gaisrą, uraganą ir bombardavimus.

Socialinių tinklų nuotrauka/Gaisras Ruano katedroje
Socialinių tinklų nuotrauka/Gaisras Ruano katedroje

Vienas baisiausių per paskutinius penkerius metus Prancūzijoje kilusių gaisrų katalikų šventovėse buvo 2019 m. balandžio mėnesį Paryžiaus Dievo motinos katedrą nusiaubusi ugnis. Tuo metu įvykius stebėjo visas pasaulis.

Gaisro gesinimo operacijoje, kuri truko iki ryto, dalyvavo apie 400-500 ugniagesių. Dėl gaisro sugriuvo 93 metrų aukščio katedros bokštas, smarkiai nukentėjo akmeninis skliautas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sakė, kad katedra bus atstatyta. Oficialus jos atidarymas numatytas šių metų gruodžio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus