Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reformatorių gretos retėja: atsistatydino Ukrainos policijos vadovė

Porevoliucinės Ukrainos valdžioje nebeliko reformatorių. Paskui būrį vyriausybėje dirbusių užsieniečių, tarp jų – lietuvį Aivarą Abromavičių ir buvusį Gruzijos prezidentą Michailą Saakašvilį, pasitraukė ir nacionalinės policijos vadovė, gruzinė Chatia Dekanoidzė, rašo „The Kyiv Post“.
Chatia Dekanoidzė
Chatia Dekanoidzė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastaroji pareigūnė ir Gruzijoje dirbo kartu su M.Saakašviliu, o iš pareigų Ukrainoje traukiasi netrukus po to, kai iš Odesos regiono gubernatoriaus posto atsistatydino ir buvęs Gruzijos lyderis.

M.Saakašvilis pasitraukė praėjusį pirmadienį, o netrukus jo atsistatydinimo pareiškimą pasirašė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

Ch.Dekanoidzė Ukrainos nacionalinei policijai vadovavo nuo praėjusių metų lapkričio ir prižiūrėjo, kaip vykdomos reformos šioje korupcija pagarsėjusioje tarnyboje.

Negana to, iš posto pirmadienį pasitraukė ir Julija Maruševska – Maidano aktyvistė, nuo praėjusių metų spalio vadovavusi Odesos regiono muitininkams. Mergina išgarsėjo vos prasidėjus Maidano įvykiams, kai nusifilmavo ukrainiečių pagalbos prašyme, įkeltame į „YouTube“.

J.Maruševska dėl savo atsistatydinimo kaltina prezidentą P.Porošenką ir premjerą Volodymyrą Hroismaną. Esą jie trukdė išvalyti Odesos muitinės tarnybą nuo korupcijos ir kyšininkavimo.

„Jau išnaudojome visus įmanomus būdus įvykdyti reformas, todėl aš atsistatydinu. Toliau dirbti nebėra jokios prasmės – dabartinė vyriausybė nenori nieko nuveikti. Reformų norintys pareigūnai ir toliau spaudžiami“, – teigė J.Maruševska.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Maruševska
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Maruševska

Jos teigimu, valdžia, turėdama galimybę pasukti reikalingų reformų keliu, kažkodėl renkasi Ukrainos valstybinės fiskalinės tarnybos vadovą Romaną Nasirovą ir „taip išlaiko korupcines schemas“.

Ar J.Maruševska ir Ch.Dekanoidzė prisijungs prie M.Saakašvilio esą kuriamos naujos partijos, apie kurią jis prabilo vos atsistatydinęs? Kol kas neaišku, bet J.Maruševska jau paskelbė remianti buvusio Gruzijos prezidento planus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michailas Saakašvilis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michailas Saakašvilis

Šios pareigūnės prisijungė prie kelių dešimčių kitų reformatorių, kurie pasitraukė iš postų anksčiau šiais metais. Dar gegužę savo pareigas paliko teisininkas Saša Borovikas ir Marija Gaidar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito