Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2015 10 06 /11:24

Rusija skelbia apie teroristų apšaudytą karinę bazę Sirijoje

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad atsakydami į Rusijos bombardavimus Sirijoje, teroristai apšaudė karinę bazę Latakijoje, kurioje dislokuoti rusų naikintuvai bei budi daugiau nei tūkstantis desantininkų, skelbia newsru.com.
Rusijos kariai Sirijoje
Rusijos kariai Sirijoje / Twitter.com nuotr.

Taip pat patvirtintos kalbos, kad „al Qaeda“ paskelbė Rusijos karių medžioklę Sirijoje. Už vieną sugautą ir paimtą įkaitu rusų karį siūloma 21,2 tūkstančiai JAV dolerių.

Informaciją apie apšaudytą Rusijos bazę netoli Latakijos, Chmaimime, patvirtino ir „Die Welt“ žurnalistas Alfredas Hakenbergeris, teigdamas, kad išpuolį organizavo „Achrar aš-Šam“ grupuotė.

Teigiama, kad bazė buvo apšaudyta iš raketinių sistemų „Grad“. Neoficialūs šaltiniai skelbia, kad išpuolius galėjo rengti minėtai grupuotei priklausantys kovotojai čečėnai, turintys senų nesuvestų sąskaitų su Kremliumi.

„Islamo valstybė“ įvykdė sprogdinimą Irake

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę dėl pirmadienį įvykdyto pražūtingo užminuoto automobilio sprogdinimo netoli Irako pietinio naftos pramonės centro Basros – šiitiško regiono, kuris, kaip manyta, šiai grupuotei yra beveik nepasiekiamas.

„Kalifato kariai sugebėjo detonuoti stovintį sprogmenų prikrautą automobilį politeistų rafiditų susirinkime Basroje“, – sakoma IS pranešime, paskelbtame socialiniuose tinkluose.

„Islamo valstybė“ šiitus dažnai vadina rafiditais, arba atsimetėliais. Pasak saugumo pareigūnų, bent dešimt žmonių žuvo per sprogimą vienoje turgavietėje az Zubairo mieste, esančiame į pietvakarius nuo Basros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius