Su 15 diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija uždraudė lenkišką stalo žaidimą, kuriame šaipomasi iš sovietinių laikų

Rusijos ir Lenkijos santykiai vis labiau vėsta. Lenkiškas žaidimas, pavadintas „Komunistiniu monopoliu“, buvo uždraustas ir išmestas iš parduotuvių Rusijoje, skelbia qz.com.
Stalo žaidimas „Eilė“
Stalo žaidimas „Eilė“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Stalo žaidimas, kuriame vaizduojama sovietinė realybė – eilės parduotuvėse, tuščios lentynos – Rusijoje buvo pristatytas praėjusių metų lapkričio mėnesį.

Po kelių mėnesių Rusijos vartotojų teisių gynimo agentūra (Rospotrebnadzor) informavo žaidimo kūrėjus „Trefl“, kad jei šie nepakeis istorinio konteksto, šis žaidimas bus uždraustas Rusijos rinkoje.

Pasak žaidimo kūrėjų, Rusijos pareigūnus supykdė žaidimo aprašyme pažymėtas istorinis faktas apie sovietų vykdytą nepriklausomų valstybių okupaciją.

Pasak žaidimo kūrėjų, Rusijos pareigūnus supykdė žaidimo aprašyme pažymėtas istorinis faktas apie sovietų vykdytą nepriklausomų valstybių okupaciją.

Lenkams nesutikus pakeisti žaidimo, kurio originalus pavadinimas „Eilė“, Rusijoje jis buvo išimtas iš prekybos.

„Kai Rusija prisiima Sovietų Sąjungos laimėjimus, kaip savus, tai nenuostabu, kad daugeliui rusų Sovietų Sąjungos kritika suprantama, kaip dabartinės Rusijos kritika“, – teigė vienas iš žaidimo kūrėjų Andrzejus Zawistowskis.

2011 metais Lenkijoje išleistas ir didelio populiarumo sulaukęs stalo žaidimas siekia parodyti lenkų ir kitų šalių jaunimui sovietinio gyvenimo realybę. Žaidėjai privalo laukti produktų, kurie neatvežami iš sandėlių, norėdami žengti į priekį eilėje, gali pasinaudoti „motinos su vaiku“ korta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai