Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje – daugiau nei milijonas ŽIV užsikrėtusių žmonių, daugėja vaikų

Rusijoje oficialiai užregistruota daugiau nei milijonas asmenų, užsikrėtusių Žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV). Tokią informaciją pateikė Rusijos federalinio kovos su AIDS centro vadovas Vadimas Pokrovskis. Kaip rašo tvn24.pl, daugėja gydymo įstaigose užsikrėtusių vaikų.
Gruodžio 1-ąją minima pasaulinė AIDS diena
Gruodžio 1-ąją minima pasaulinė AIDS diena / Fotolia nuotr.
Temos: 3 ŽIV Rusija AIDS

Pasak V.Pokrovskio, daugėja užsikrėtimo gydymo įstaigose atvejų, ypač tarp vaikų. „Vaikai guli vienoje palatoje, vienas iš jų užsikrėtęs, kitas ne. Neužsikrėtęs vaikas po kurio laiko užsikrečia. Jis negalėjo užsikrėsti nuo motinos, vadinasi, buvo kažkokių darbuotojų darbo drausmės pažeidimų“, – teigė valdininkas.

V.Pokrovskis AIDS problemoms skirtoje konferencijoje pasakė, kad rugsėjo 30 dienos duomenimis Rusijoje jau užregistruota daugiau nei milijonas infekuotų asmenų. Sausį dar teigta, kad šis skaičius vos siekia milijoną.

Tikimasi, kad priimant 2017-2019 metų biudžetą bus atsižvelgta į prašymus ir padidintas finansavimas, reikalingas šių pacientų gydymui. Esą tam, kad liga taip greitai neplistų ir neprogresuotų, būtina skirti naujus vaistus, o jie brangūs.

Taip pat Rusijos federalinio kovos su AIDS centro vadovas pasisakė už tai, kad kuo daugiau šalies gyventojų būtų patikrinti, ar nenešioja šio viruso, nes tokiu būdu išaiškės daugiau sergančiųjų ir juos bus galima gydyti.

Lapkričio pradžioje Rusijos žiniasklaida prabilo apie grėsmingą situaciją Jekaterinburge, kur ŽIV užsikrėtę yra net 1,8 proc. gyventojų. Tai reiškia, kad užsikrėtęs yra kas 50-as čia gyvenantis žmogus.

Vidutiniškai visoje Rusijoje pernai metų pabaigoje užsikrėtę buvo apie 0,6 proc. gyventojų. 26 Rusijos Federacijos regionuose, kuriuose gyvena 41,5 proc. visų gyventojų, šis procentas siekia 0,5.

Tačiau devyniuose regionuose, tarp kurių yra Irkutsko, Samaros, Sverdlovsko, Kemerovo, Orenburgo, Leningrado, Čeliabinsko Tiumenės sritys bei Sankt Peterburgas, ŽIV nešiotojai yra net 1 proc. visų gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus