Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje ir okupuotoje Rytų Ukrainos dalyje per ukrainiečių atakas žuvo du žmonės

Ukrainiečiai trečiadienį smogė keliems kaimams Rusijos pasienio Belgorodo srityje ir okupuotame Lysyčanske Rytų Ukrainoje, dėl to žuvo du žmonės, pranešė pareigūnai ir Rusijos žiniasklaida. 
OLGA MALTSEVA / AFP
OLGA MALTSEVA / AFP

Belgorodo sritis yra prie Ukrainos sienos, ties jos šiaurės rytine Charkivo sritimi, kur Rusija gegužės 10 dieną pradėjo didelį sausumos puolimą.

„Numušti keli oro taikiniai, priartėję prie Belenkojės kaimo. Mūsų dideliam liūdesiui žuvo vienas civilis“, – sakė Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Pasak jo, Rusijos kaime Belenkojėje taip pat buvo sužeistas kitas civilis, o dar vienas gyventojas nukentėjo per ukrainiečių oro smūgį Šebekine.

Kremlius teigė, jog jo kariuomenė naują puolimą Charkivo srityje pradėjo tam, kad sukurtų buferinę zoną Rusijos pasienio kaimams nuo Ukrainos išpuolių apsaugoti.

Maskva tvirtina, kad per naująjį puolimą užėmė keliolika kaimų ir pasiekė didžiausių teritorinių laimėjimų per pusantrų metų.

Ukraina taip pat apšaudė Lysyčanską rytinėje Luhansko srityje, „vienas žmogus žuvo ir du buvo sužeisti“, pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS, cituodama rusų pareigūnus. 

2022-ųjų viduryje Lysyčanską, įsikūrusį netoli rytinio fronto, užėmė Rusijos pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus