Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 31 /22:10

Rusijos lėktuvas smigo į Sinajaus pusiasalį vertikaliai: žuvo 138 moterys, 62 vyrai, 17 vaikų

Sinajaus pusiasalyje Egipte sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas. Žuvo visi juo skridę 224 žmonės. Daugelis iš jų – Rusijos piliečiai. Į katastrofos vietą nuvykę pareigūnai girdėjo žmonių balsus, tačiau gyvųjų nerado. Gelbėtojai praneša radę jau maždaug 150 žmonių kūnus. Už katastrofą atsakomybę suskubo prisiimti teroristai, tačiau Egipto pareigūnai neigia, kad lėktuvas galėjo būti numuštas.

Pirminiai duomenys apie katastrofą iš pradžių buvo prieštaringi. Kiti šaltiniai teigė, kad lėktuvas sudužo prie Larnakos Kipre. Taip pat buvo tvirtinimų, kad lėktuvas vėl atsirado ir užmezgė ryšį su Turkijos aviadispečeriais.

Reisu 9268 iš Šarm aš Šeicho kurorto Egipte į Peterburgą Rusijoje skridęs avialaineris į orą pakilo 6.51 val. Aviakompanijai „Kogalymavia“, naudojančiai prekinį ženklą „MetroJet“, priklausantis „Airbus A321“ iš viso skraidino 224 žmones, iš kurių 217 buvo keleiviai (17 vaikų).

VIDEO: Kompanijos KOGALYMAVIA laineris Egipte patyrė katastrofą

Ryšys su lėktuvu dingo 7.14 val. Egipto valdžios atstovai pareiškė, kad pradeda lėktuvo nuolaužų paieškos operaciją. Į pagalbą pasitelkiama ir šalies kariuomenė.

Sinajaus pusiasalyje aktyviai veikia su centrine šalies valdžia kovojančios islamo teroristų grupuotės.

Interaktyvus žemėlapis – spustelėkite ant raudono žymeklio, norėdami sužinoti daugiau apie katastrofą.

Papildyta 10.13 val. „RIA Novosti“ paskelbė, kad lėktuvo nuolaužos jau aptiktos Sinajaus pusiasalyje. Katastrofos vietą atitvėrė Egipto saugumo pareigūnai. Iš Al Arišo miesto išsiųsta apie 20 greitosios pagalbos automobilių. Gelbėtojai jau pasiekė nelaimės vietą.

Papildyta 10.29 val. Rusijos naujienų agentūra TASS, remdamasi Egipto šaltiniais, skelbia, kad paskutinį kartą radijo ryšiu su dispečeriais susisiekęs Rusijos lėktuvo vadas paprašė leidimo tūpti avariniu būdu artimiausiame oro uoste.

Interneto svetainė „Flightradar“ savo „Twitter“ paskyroje skelbia, kad prieš dingdamas iš radarų lėktuvas žaibiškai žemėjo – 6 tūkst. pėdų arba maždaug 2 km per minutę greičiu.

Papildyta 11.17 val. „Ria Novosti“ praneša, kad pilotas iškart po pakilimo prašė nukreipti lėktuvą į Kairo oro uostą dėl techninių problemų.

Nėra jokių ženklų, kad lėktuvas galėjo būti pašautas.

Papildyta 11.33 val. Televizijos kanalas „Al Arabia“ cituoja Egipto pareigūnus, kurių teigimu, lėktuvas yra visiškai suniokotas: „Visi, kurie buvo lėktuve, greičiausiai žuvo.“

Papildyta 11.46 val. Sudužusio keleivinio lėktuvo keleiviai buvo apdrausti. Pagal sutartį už vieną keleivį turėtų būti mokama maždaug 2 mln. rublių (apie 28 tūkst. eurų) išmoka. Užsakomąjį skrydį organizavo kelionių agentūra „Brisko“, Rusijos turizmo asociacijos atstovė spaudai Irina Tiurina. Rusijos žiniasklaida skelbia lėktuvo keleivių sąrašą.

Žemiau pateiktame grafike matyti, kaip staigiai krenta lėktuvo greitis, prieš prarandant su juo ryšį (violetinė linija).

Papildyta 11.55 val. Naujienų agentūra AFP praneša, kad iš įvykio vietos jau pradėtos gabenti katastrofos aukos.

Katastrofos aplinkybių tyrimui vadovaujantis pilotas Aymanas Al-Mokademas sakė, kad lėktuvas nukrito dėl techninių nesklandumų, jis nebuvo pašautas.

BBC korespondentė Kaire praneša, kad lėktuvo nuolaužos aptiktos Sinajaus pusiasalo centre, ten išsiųsta 50 greitosios pagalbos automobilių, tačiau neaišku, ar kas nors jau atvyko į nelaimės vietą.

Rusijoje pradėtas tyrimas dėl katastrofos aplinkybių.

VIDEO: Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas, visi 224 keleiviai greičiausiai žuvo

Papildyta 12.09 val. „Reuters“ praneša, kad nelaimės vietoje esantys pareigūnai girdi balsus iš sudužusio lėktuvo. 

Pranešama apie penkis rastus vaikų kūnus. Lėktuvas sulūžęs į dvi dalis.

Į Egiptą tirti katastrofos aplinkybių išvyko Rusijos pareigūnai. Rusijoje pradėtas tyrimas dėl aviacijos taisyklių laikymosi.

Papildyta 12.39 val. Naujienų agentūra AFP praneša, kad gelbėtojai jau rado 100 žmonių kūnus. Likusieji keleiviai – vis dar lėktuve. Apie žmones, kurių balsus neva girdėjo gelbėtojai, kol kas užsienio spauda nepraneša.

VIDEO: Radarų užfiksuotas katastrofa pasibaigęs Rusijos lėktuvo skrydis virš Egipto

Papildyta 12.46 val. Lėktuvu skrido Pskovo mero pavaduotojas Aleksandras Kopylovas, rašo „Flash Nord“. A.Kopylovo pavardė yra lėktuvo keleivių sąraše, kurį publikuoja įvairios Rusijos žiniasklaidos priemonės.

„Al Jazeera“ praneša, kad gyvųjų kol kas rasti nepavyko.

Papildyta 13.25 val. Pranešama, kad rasta lėktuvo juodoji dėžė. Apie terorizmą užuominų nerasta.

„Scanpix“ nuotr./Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais
„Scanpix“ nuotr./Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais

Papildyta 14.15 val. Egipto gelbėtojai praneša, kad išsigelbėjusiųjų nėra.

Egipto oro uosto atstovų teigimu, prieš skrydį lėktuvas praėjo privalomą techninę apžiūrą.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad „Kogalymavia“ būstinėje Maskvoje šiuo metu yra atliekama krata.

VIDEO: Rusija siunčia į Egiptą savo gelbėtojus, tikslinamas aviakatastrofos aukų skaičius

BNS praneša, kad Rusijos nepaprastųjų situacijų ministro pavaduotojas Vladimiras Stepanovas sakė, kad tyrėjai išskris į Egiptą penkiais ministerijos lėktuvais 16 val. Maskvos (15 val. Lietuvos) laiku.

„Planuojama išskristi 16 val. iš Ramenskojės oro uosto. Paruošti išskristi trys Il-17, An-148 ir Be-200“, – V.Stepanovas sakė per posėdį Nepaprastųjų situacijų ministerijoje.

Viceministras nurodė įkurti psichologų grupę, kuri oro uoste teiks pagalbą sudužusiu lėktuvu skridusių žmonių artimiesiems.

„Scanpix“ nuotr./Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais
„Scanpix“ nuotr./Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais. Artimieji susirinkę Sankt Peterburgo oro uoste

Papildyta 14.33 val. Pranešama, kad lėktuvu skrido 214 rusų ir 3 ukrainiečiai.

Papildyta 14.55 val. Mirror.co.uk praneša, kad žuvo 138 moterys, 62 vyrai ir 17 vaikų. Likusieji 7 – įgulos nariai.

Jokių nuotraukų iš katastrofos vietos iki šiol nėra todėl, kad į nelaimės vietą neįleidžiami žurnalistai.

VIDEO: Gedulas Sankt Peterburgo oro uoste dėl žuvusių aviakatastrofoje Egipte

Papildyta 15.54 val. Maždaug 5 kilometrų spinduliu nuo katastrofos vietos gelbėtojai rado jau 150 kūnų. Lėktuvas krito į žemę vertikaliai, dėl to didelė dalis jo sudegė, rašo mirror.co.uk.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sinajaus pusiasalyje sudužo Rusijos keleivinis lėktuvas su 224 keleiviais

Papildyta 16.19 val. „Reuters“ praneša, kad Rusija tiria lėktuvo degalus. Nelaimę patyręs laineris paskutinį kartą degalų atsargas pildėsi Rusijos mieste Samaroje.

Papildyta 16.28 val. Atsakomybę už katastrofą prisiėmė su „Islamo valstybe“ siejama grupuotė, nepaisant Egipto pareigūnų teiginių, kad su terorizmu ši nelaimė neturi nieko bendro, rašo mirror.co.uk

Apie „nuopelnus“ buvo paskelba ir „Aamaq“ svetainėje, kuri veikia kaip pusiau oficiali „Islamo valstybės“ naujienų agentūra.

„Islamo valstybės“ kovotojai sugebėjo numušti Rusijos lėktuvą virš Sinajaus, lėktuve buvo per 220 rusų. Jie visi buvo nužudyti, ačiū dievui“, – rašoma „prisipažinime“, kuris plinta po „Twitter“.

VIDEO: First Video From 7K9268 A321 Crash Site In Sinai

Papildyta 18.19 val.  Pasirodė pirmosios aukų nuotraukos. Jų kūnai yra kraunami į karinį lėktuvą ir gabenami į Kairo morgą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Egipto paramedikai krauna mirusiųjų kūnus į karinį lėktuvą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Egipto paramedikai krauna mirusiųjų kūnus į karinį lėktuvą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Egipto paramedikai krauna mirusiųjų kūnus į karinį lėktuvą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Egipto paramedikai krauna mirusiųjų kūnus į karinį lėktuvą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas