Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 24 /13:16

Mirtina griūtis turistų pamėgtoje Maljorkoje: keturi žmonės žuvo, 21 sužeistas

Maljorkos saloje sugriuvus dviejų aukštų pastatui žuvo keturi žmonės, o 21 sužeistas, pranešė vietos gelbėjimo tarnybos.

„Keturi žmonės žuvo ir maždaug 21 yra sužeistas“, – sakė pagalbos tarnybų atstovė. Ji pridūrė, kad tarp nukentėjusiųjų yra kelių tautybių žmonių.

Žuvo vokiečiai, ispanė ir senegalietis

Žuvo du vokiečių turistai, senegalietis ir ispanė, pranešė policija.

„Aukos yra 20-metė ir 30-metė vokietės, 23 metų amžiaus darbuotoja ispanė ir 44 metų amžiaus vyras iš Senegalo“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas spaudai.

Gelbėjimo tarnybos socialiniame tinkle „X“ parašė, kad septynių nukentėjusiųjų būklė yra labai sunki, o dar devyni nukentėjusieji patyrė rimtus sužalojimus.

Manoma, kad po nelaimės keli žmonės įstrigo regiono sostinės Palma de Maljorkos paplūdimio restorano „Medusa Beach Club“, vietoje, skelbia BBC.

Incidentas įvyko ketvirtadienio vakarą apie 20.30 val. vietos laiku. Baiminamasi, kad nuolaužose gali būti įstrigę keli žmonės.

Pareigūnai pridūrė, kad į įvykio vietą bus iškviesti psichologijos ekspertai, kurie padėjo traumuotiems žmonėms.

Ketvirtadienio vakarą įgriuvus restorano grindims, žmonės nukrito į apačioje esantį rūsį, kuriame taip pat buvo klientų ir darbuotojų.

Vienas ugniagesys vietos laikraščiui „Ultima Hora“ sceną apibūdino kaip „košmarišką“. Jis pridūrė, kad kai jo komanda atvyko, žmonės verkė ir rėkė stovėdami aplink ant grindų sukritusias nuolaužas.

Palmos ugniagesių vadas Ederas García vietos žiniasklaidai sakė, kad dauguma nukentėjusiųjų nuo griūties buvo užsieniečiai ir turistai, pranešė „El Pais“.

Google Maps/Nelaimė Maljorkoje
Google Maps/Nelaimė Maljorkoje

Vietos policijos atstovas spaudai žurnalistams sakė, kad balkonas galėjo sugriūti dėl per didelio svorio, tačiau pabrėžė, kad tiksli priežastis vis dar tiriama.

Gelbėjimo tarnybos daro prielaidą, kad tarp griuvėsių gali dar būti įstrigusių žmonių. Pareigūnai paprašė nelaimės vietą stebinčių žmones tylos, kad galėtų išgirsti išgyvenusiųjų balsus.

VIDEO: Mirtina nelaimė Maljorkoje: dėl per didelio svorio įlūžo restorano grindys

Balearų salų prezidentė Marga Prohens sakė, kad ją sukrėtė šis incidentas, ir pareiškė užuojautą aukų šeimoms. M.Prohens padėkojo gelbėjimo tarnyboms, taip pat Ispanijos premjerui už paramą.

Maljorka yra didžiausia iš Ispanijai priklausančių Balearų salų Viduržemio jūroje. Praėjusiais metais saloje apsilankė daugiau kaip 17 mln.

2009 metais Palmoje sugriuvus trijų aukštų pastatui žuvo septyni žmonės, įskaitant du vokiečius ir tris kolumbiečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus