Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„United Airlines“ lėktuve musulmonei neleista atidaryti kokakolos skardinės – esą panaudos ją kaip ginklą

„United Airlines“ (JAV oro transporto vežėja) sulaukė pasipiktinimo bangos, kai stiuardesė skrydžio metu musulmonei neleido atsidaryti dietinės kokakolos skardinės, motyvuodama tuo, jog keleivė gali ją „panaudoti kaip ginklą“.
„United Airlines“ lėktuvas
„United Airlines“ lėktuvas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia mirror.co.uk, tūkstančiai žmonių pareiškė nepasitenkinimą dėl tokio elgesio su keleive Tahera Ahmad, kuri lėktuve išgirdo, kad negali turėti kokakolos skardinės, nes esą ją gali panaudoti kaip ginklą. Ėmusi skųstis dėl diskriminacijos iš šalia sėdinčio vyriškio išgirdo tik įžeidžiantį komentarą: „Tu, musulmone, po velniais užčiaupk srėbtuvę“.

Tahera Ahmad lėktuve iš pradžių buvo paprašyta neatidarinėti dietinės kokakolos skardinės dėl „higienos priežasčių“. Vėliau stiuardesė paaiškino, kad ji to negali daryti dėl saugumo, tačiau, praėjus vos kelioms minutėms, ji neuždraudė atsidaryti alaus skardinės šalia moters sėdinčiam keleiviui. Socialiniame tinkle „Facebook“ Tahera Ahmad parašė: „Aš jai pasakiau, kad ji aiškiai mane diskriminuoja. Ji pažiūrėjo į jo skardinę, paėmė ją ir atidarė, o man pasakė, kad to padaryti negaliu, nes galimai panaudosiu ją kaip ginklą“.

Pasibaisėjusiu tokiu oro linijų darbuotojos elgesiu, aplink buvusių žmonių moteris paprašė atkreipti dėmesį į bjaurų ir diskriminuojantį elgesį jos atžvilgiu.

„Tačiau vyras, sėdėjęs šalia manęs, pradėjo rėkti ant manęs, kad aš musulmonė turėčiau užčiaupti srėbtuvę. Aš tik paklausiau – ką?“. Tuomet vyras pakilo iš savo vietos, pažvelgė jai į akis ir pakartojo, kad ji iš tiesų gali skardinę panaudoti kaip ginklą ir dar kartą liepė jai „užčiaupti srėbtuvę“.

„Akivaizdžiai jaučiau iš jo akių ir balso sklindančią neapykantą“, – teigė moteris.

Šia nemalonia moters patirtimi socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitte“ pasidalijo daugybė vartotojų. Pastarieji oro linijas kaltina islamofobija ir rasizmu. „United Airlines“ dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius