Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valstybinė žiniasklaida: po Irano atakos prieš Izraelį vėl atidaryti Irano oro uostai

Teherano ir kitų Irano miestų oro uostai pirmadienį atnaujino veiklą, pranešė valstybinė žiniasklaida po to, kai ji buvo sustabdyta dėl oro atakos prieš Izraelį, padidinusios įtampą regione.

Skrydžiai buvo sustabdyti po to, kai Iranas vėlų šeštadienio vakarą paleido atakos dronus ir raketas į Izraelį, keršydamas už balandžio 1 dieną įvykdytą mirtiną drono smūgį konsulatui Damaske, per kurį žuvo keli iraniečių kariškiai.

Oficialioji naujienų agentūra IRNA pranešė, kad „nuo 6 val. ryto vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku skrydžiai Teherano Imamo Khomeini (Chomeinio) tarptautiniame oro uoste vėl vyksta kaip paprastai“.

VIDEO: Po Irano atakų, Izraelio lyderiai dar nenusprendė dėl atsako, tačiau aišku, jog Izraelis atsakys

IRNA nurodė, kad kiti Irano sostinės bei kitų miestų oro uostai (Mehrabado, Tabrizo, Mašhado šiaurės rytuose ir Širazo pietuose) veikia įprastai.

Dėl Irano išpuolio ir baimės, kad Izraelis gali imtis atsakomųjų veiksmų, kai kurios oro bendrovės sustabdė skrydžius į šį regioną.

Izraelis neatskleidė, koks galėtų būti jo atsakas.

Vokietijos oro linijos „Lufthansa“ sustabdė skrydžius į Iraną ir iš jo, o kitos oro transporto bendrovės, įskaitant Australijos oro linijas „Qantas“, nukreipė lėktuvus, kad išvengtų Irano oro erdvės.

Dėl šio išpuolio kelios Artimųjų Rytų šalys, įskaitant Jordaniją, Libaną ir Iraką, naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo priverstos uždaryti savo oro erdvę, tačiau vėliau jos paskelbė vėl ją atveriančios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus