Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14 /18:37

Zambija teigia, kad jos studentas, kalėjęs Maskvoje, žuvo karo lauke Ukrainoje

Zambijos užsienio reikalų ministras pirmadienį pareiškė, kad per mūšį Ukrainoje žuvo Rusijoje kalintas studentas iš šios Afrikos valstybės bei pareikalavo pasiaiškinimo iš Kremliaus.
Rusų kariai Ukrainoje
Rusų kariai Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministro Stanley Kakubo pranešime teigiama, kad 23-ejų Lemekhani Nathanas Nyirenda kuris atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę Maskvoje, „mirė 2022 metų rugsėjo 22-ąją“.

Pranešime priduriama, kad jis gyvybės neteko „kovos fronte“ per Rusijos sukeltą karą Ukrainoje.

Jame teigiama, kad Maskvos inžinerinės fizikos institute branduolinę inžineriją studijavusiam L.N.Nyirendai 2020-ųjų balandį buvo paskirta devynerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Jis buvo įkalintas miesto pakraštyje esančioje įstaigoje, sakoma pranešime. Visgi jame nenurodyta, kokioje byloje nuteistas Zambijos pilietis.

„Zambijos vyriausybė kreipėsi į Rusijos valdžios institucijas su prašymu skubiai pateikti informaciją apie aplinkybes, kuriomis Maskvoje laisvės atėmimo bausmę atliekantis Zambijos pilietis galėjo būti užverbuotas kovoti Ukrainoje ir vėliau prarasti gyvybę“, – sakė S.Kakubo.

Ukrainos pareigūnai teigia, kad samdinių grupė „Wagner“ į fronto liniją siunčia tūkstančius Rusijos kalėjimuose užverbuotų karių, žadėdama atlyginimą ir amnestiją.

Keli ukrainiečių kariai fronto linijoje Bachmute praėjusį mėnesį naujienų agentūrai AFP sakė, kad įtariami buvę nuteistieji naudojami kaip masalas, kad pritrauktų ugnį ir padėtų atskleisti ukrainiečių pozicijas.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio teigimu, „Wagner“ galėjo užverbuoti iki 2 000 buvusių kalinių kovoti.

Zambijos URM nurodė, kad L.N.Niyrendos palaikai buvo pervežti į Rusijos pasienio miestą Rostovą, o vėliau bus repatrijuoti į gimtinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius