-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Rusijos politinį elitą pribloškė sankcijos, V.Putinas slėpė sprendimą užpulti Ukrainą

Nepriklausomas naujienų iš Rusijos portalas „Agentstvo“ rašo, kad Rusijos valdžia nebuvo pasiruošusi galingoms sankcijoms, kurias šaliai dėl invazijos į Ukrainą paskelbė tarptautinė bendruomenė. O nebuvo pasiruošusi esą todėl, kad prezidentas Vladimiras Putinas slėpė planą užpulti kaimyninę valstybę nuo daugumos savo pavaldinių.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas

„Agenstvo“ žurnalistų, dėl saugumo dirbančių anonimiškai, šaltinių vyriausybėje teigimu, daugelis ministrų ir didelių valstybinių bendrovių vadovų nebuvo pasiruošę V.Putino sprendimui pradėti invaziją į Ukrainą.

Pasak vieno aukšto rango pareigūno, jis esą nežinojo, kad planuojamas plataus masto puolimas. Kitus sprendimas pribloškė – vienas šaltinis trumpai tepasakė: „Eto p**dec.

Esą ministrų kabinetas, ypač jo nariai, atsakingi už finansų ir ekonominę politiką, ruošėsi sankcijoms Vakarams reaguojant į apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko respublikų pripažinimą – bet ne į didelę invaziją į Ukrainą.

Pareigūnams atsistatydinti neįmanoma, nes tai būtų laikoma valstybės išdavimu: „Gali atsistatydinti tik į kalėjimą.“

„Agentstvo“ skelbia, kad vyriausybė nebuvo pasiruošusi tokio lygio sankcijoms – esą skaudžiausia priemone Kremlius matė šalies atjungimą nuo tarptautinės mokėjimų sistemos SWIFT.

Tokiai priemonei ruoštasi nuo metų pradžios – įvyko kelių darbo grupių susitikimai, o didelės kompanijos rengė vadinamuosius „streso testus“ ir tikrino, kaip atsilaikytų, jei Rusiją atjungtų nuo SWIFT ir uždraustų į Rusiją eksportuoti Vakarų technologijas.

„Bet niekas neskaičiavo pačių baisiausių sankcijų Rusijos valstybės rezervui pasekmių, taip pat neįvertino daugelio Vakarų bendrovių pasitraukimo iš Rusijos rinkų“, – tvirtina „Agentstvo“.

Kaip pastebi portalas, praeityje Maskva susilaikydavo nuo pernelyg agresyvių veiksmų, nes valdžią atkalbėdavo ekonomistai ir jų braižomi niūrūs ekonominiai scenarijai.

Pavyzdžiui, 2014 metų kovą, vykstant Krymo aneksijai, vyriausybė skaičiavo riziką ekonomikai, kuri kiltų, jei Rusija prisijungtų Ukrainos Donecko, Luhansko ir Chersono regionus. Tada buvo nustatyta, kad Rusijos ūkis tokiam žingsniui nepasiruošęs.

„Viskas panirę į chaosą“, – portalui teigė šaltinis, artimai susijęs su prezidento administracija. Jis pridūrė, kad pareigūnams atsistatydinti neįmanoma, nes tai būtų laikoma valstybės išdavimu: „Gali atsistatydinti tik į kalėjimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius