Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaida: Slovakijos premjeras R.Fico išleistas iš ligoninės po pasikėsinimo nužudyti

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico ketvirtadienį buvo išleistas iš Banska Bistricos miesto ligoninės, kurioje jis gydėsi po pasikėsinimo nužudyti, ir sraigtasparniu nugabentas į savo namus Bratislavoje, pranešė Slovakijos žiniasklaida, kurią cituoja naujienų agentūra „Reuters“.
Pašautas Slovakijos premjeras Robertas Fico
Pašautas Slovakijos premjeras Robertas Fico / Scanpix ir stopkadrų nuotr.

Ketvirtadienį ligoninė pranešė, kad R.Fico buvo atlikti tolesni kontroliniai tyrimai, kurie patvirtino teigiamą jo sveikatos būklės raidą, ir pažymėjo, kad jis pradėjo reabilitaciją.

Gegužės 15 d. užpuolikas iš nedidelio atstumo keturiais šūviais pataikė į šalies ministrą pirmininką R.Fico, kai jis pasveikino savo rėmėjus, susirinkusius po Handlovos mieste vykusio išvažiuojamojo vyiausybės posėdžio.

VIDEO: Užfiksuota akimirka: užpuolikas šauna į Slovakijos premjerą R.Fico

59 metų R.Fico sulaukė šūvio į pilvą ir dėl itin sunkios būklės jis buvo nugabentas į Banska Bystricos ligoninę, kuri buvo arčiau nei Bratislava. Pasak pranešimų, jam iš karto buvo atlikta daugiau kaip penkias valandas trukusi operacija, o po dviejų dienų – dar viena.

Užpuolikas, identifikuotas kaip 71 metų Jurajus Cintula, buvo sulaikytas vietoje ir apkaltintas pasikėsinimu įvykdyti tyčinę žmogžudystę.

Po teismo pranešta, kad įtariamasis tvirtino išpuolį įvykęs, norėdamas pasipriešinti vyriausybės politikai Ukrainos atžvilgiu, tačiau pridūrė, kad dėl savo veiksmų apgailestauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus