-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 05

Vilnius pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu Vidurio ir Rytų Europoje

Varšuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Vilnius gavo pagrindinį prizą ir buvo pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu regione. „Nasdaq Vilnius Services“ apdovanotas kaip unikaliausių paslaugų teikėjas ir geriausias naujas paslaugų centras regione.
Barclays bankas
„Barclays“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Labai didžiuojuosi šiuo įvertinimu, nes Vilnius demonstruoja fantastišką augimą ir turi daug galimybių nurungti daugelį kitų Vidurio ir Rytų Europos miestų. Daug dirbame, kad mūsų miestas būtų patrauklus čia besikuriančiam verslui – Vilniuje daug gabių ir darbščių žmonių, čia patogu ir jauku gyventi. Todėl net neabejoju, kad Vilniuje šiemet įsikurs dar daugiau tarptautinių investuotojų“, – sako Vilniaus meras R. Šimašius.

Įvairiose kategorijose nominuoti Vilnius ir Kaunas bei 8 Lietuvoje veikiantys paslaugų centrai: „Barclays“, „Danske Bank“, „Intermedix“, „CSC Baltic“, „NFQ“, „Nasdaq“, „Western Union“, „AIG Europe“.


Vilniuje nuolat gausėja įsikuriančių tarptautinių įmonių, o pats miestas tampa vis labiau matomas visame Vidurio ir Rytų Europos regione. Prieš dvejus metus Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Varšuvoje Vilniui atstovavo 4 kompanijos, prieš metus – 6, o šįmet – net 10 kompanijų ir 4 biurų kompleksai. Tokie skaičiai rodo nuolat didėjantį užsienio investuotojų susidomėjimą ir norą verslą kurti būtent Lietuvos sostinėje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Tvarkomą Neries pakrantę apžiūrėjo meras Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.


Pasak sostinės mero, paslaugų centrų plėtra – visuomet buvo vienas iš esminių tikslų. Vilnius išnaudos šią galimybę ir augins paslaugų centrų skaičių, investuodamas į geresnę gyvenimo kokybę, kels darbo kultūros, paslaugų teikimo standartus. 

Pasak sostinės mero, paslaugų centrų plėtra – visuomet buvo vienas iš esminių tikslų.

Nuolat besikuriantys paslaugų centrai Vilniuje įkuria vis daugiau darbo vietų –  2015-ais metais paslaugų centrai sotinėje įdarbino apie 4 proc. Vilniaus apskrityje dirbančių žmonių. Per 2015-uosius į Vilnių buvo pritraukti bei plėtrą paskelbė 11 projektų, tai sukurs papildomų 1605 darbo vietų, t.y. daugiau nei 30 proc. palyginti su praėjusiais metus.

Vasario 12 d. Vilniuje duris atveria Kanados Arcadia – Kibernetinė apsaugos technologijas vystanti kompanija su 30 darbuotojų kompanija. Per pastaruosius 9 mėnesius Vilnius  informaciją teikė net 12 tarptautinių kompanijų, besirenkančių vietą savo paslaugų centrams. Iš jų 4 jau paskelbė apie sprendimą steigtis Vilniuje.

Lenkijos verslo informacijos portalo „Biznes Polska“ organizuojamuose apdovanojimuose Lietuva buvo nominuota 15 kategorijų. Įvairiose kategorijose nominuoti Vilnius ir Kaunas bei 8 Lietuvoje veikiantys paslaugų centrai: „Barclays“, „Danske Bank“, „Intermedix“, „CSC Baltic“, „NFQ“, „Nasdaq“, „Western Union“, „AIG Europe“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius