Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki Juodosios jūros nukeliavęs šuo Alšis gimtadienio proga pristato knygelę vaikams

Prieš porą metų drauge su lietuvių raiteliais iki Juodosios jūros nukeliavusio benamio šuns Alšio nuostabą kelianti istorija sugulė į vaikams skirtą knygą. Šį ketvirtadienį Pakruojo dvare švenčiant ketvirtąjį Alšio gimtadienį bus pristatyta Egidijos Narmontienės parašyta knygelė „Alšis. Mano istorija“.
Alšis Pakruojyje
Alšis Pakruojyje / Pakruojo dvaro nuotr.

2010 metais vykusio žygio „2000 km istorijos“ metu Baltarusijoje, šalia Alšėnų pilies liekanų prie raitelių prisišliejęs benamis šuo įsimaišė į keliautojų būrį ir drauge nukeliavo iki Juodosios jūros. Pakrikštijus šunį Alšio vardu bei parengus jam lietuvišką pasą, keturkojis draugas parkeliavo su žygeiviais į Lietuvą ir apsigyveno Lietuvoje, Pakruojo dvare.

„Alšis yra ypatingas šuo su išskirtine istorija. Bendraujant su juo tikrai atrodo, kad jis turi nemažai ką pasakyti, todėl ir kilo idėja surašyti įsivaizduojamas Alšio mintis. Knygelė skirta vaikams, nes būtent vaikai randa daugiausiai džiaugsmo, būdami šalia Alšio“, – apie knygos idėją pasakoja jos autorė, „2000 km istorijos“ ir „Meilės žygio Valdovų keliu“ raitelio Antano Narmonto žmona Egidija Narmontienė, praleidžianti Pakruojyje su Alšiu daug laiko.

Didvyriškai istorinį kelią įveikęs ir tapęs ištikimu žygeivių draugu bei sargu Alšis neliko nepagerbtas. Jis tapo pirmuoju šunimi, oficialiai gavusiu leidimą į Vyriausybę ir net užėmusiu premjero Andriaus Kubiliaus kėdę.

Dar po metų Alšis drauge su žemaitukais išsirengė į „Meilės žygį Valdovų keliu“ nuo Vilniaus iki Krokuvos, kur pirmą kartą buvo iškilmingai surengta jo gimtadienio puota. Nors tikroji šuns gimimo data nežinoma,  pasak veterinarijos gydytojo Andriaus Kučinsko, Alšis šiemet skaičiuos ketvirtuosius metus.

Šia proga rugpjūčio 23 dieną 17 val. Pakruojo dvare rengiamos gimtadienio iškilmės, į kurias kviečiami visi, jaučiantys simpatiją neeilinei Alšio istorijai. Gimtadienio šventėje lauks iliustruotos knygos „Alšis. Mano istorija“ pristatymas, pajodinėjimas žemaitukų veislės žirgais ir specialus Alšio tortas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas