Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 27

Aktorei Mirren bus įteiktas garbingas BAFTA apdovanojimas

„Oskaru“ apdovanota aktorė Helen Mirren, kuriai filmuose teko įkūnyti daugybę personažų, tarp jų ir nepatrauklią detektyvę, ir didingąją kalarienę Elizabeth II, gaus aukščiausią Britų akademijos kino apdovanojimą (BAFTA).
Helen Mirren
Helen Mirren / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Britų akademija pirmadienį pranešė, kad 68-erių aktorei kitą mėnesį Londone vyksiančioje ceremonijoje bus įteiktas BAFTA apdovanojimas už viso gyvenimo pasiekimus televizijoje ir kine.

BAFTA pirmininkas Johnas Willisas pareiškė, kad H.Mirren yra pagerbiama „kaip viena išskirtiniausių jos kartos aktorių“.

Anksčiau šio apdovanojimo laureatais yra tapę Charlie Chaplinas, Alfredas Hitchcockas, Elizabeth Taylor ir Judi Dench. Sužinojusi apie jai suteiktą garbę H.Mirren pareiškė esanti „neapsakomai laiminga, galėdama prisijungti prie šių legendinių asmenybių“.

Garsiausias televizinis jos vaidmuo yra detektyvės Džeinės Tenison britų seriale „Pagrindinis įtariamasis“ (Prime Suspect) – už jį aktorė jau gavo tris „Emmy“ apdovanojimus. 2006 metais aktorė buvo apdovanota „Oskaru“ už Elizabeth II vaidmenį filme „Karalienė“ (The Queen).

Apdovanojimų teikimo ceremonija vyks vasario 16 dieną Londono Karališkosios operos rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito