Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31

Filmas, kurį įkvėpė ir Rūta Meilutytė

„Plaukikė“ (angl. „The Swimmer“) – jaunos režisierės Gabrielės Urbonaitės kuriamas trumpametražis filmas. Kaip sako pati kūrėja, tai filmas apie mažas ir dideles baimes bei draugystę, kuri vystosi per sportą.
Kadras iš filmo.
Kadras iš filmo.

„Tai istorija apie 19-metę profesionalią plaukikę, kuri ruošiasi ateinančioms olimpinėms žaidynėms ir baseine sutinka 10-metę, kuri dar nemoka šokinėti į vandenį ir bijo to. Vyresnioji tarsi tampa jos trenere ir jos susidraugauja. Bet tada mergina sužino, kad nebegalės dalyvauti olimpinėse žaidynėse, nes serga nepagydoma liga“, – taip trumpai scenarijų pristatė G.Urbonaitė, „Skalvijos“ kino akademijos absolventė ir būsima Emersono koledžo (Bostonas, JAV) režisūros studentė.

Pasak jos, tai, kad filmas kuriamas tuo metu, kai Rūta Meilutytė sužavėjo Lietuvą ir pasaulį, yra daugiau sutapimas. Bet ne iki galo. „Kadangi pati plaukioju, labai domiuosi Lietuvos plaukikais. Ir jau seniai labai žavėjausi Rūtos Meilutytės pasiekimais, nes ji labai jauna. Ir manęs visiškai nenustebino šios savaitės jos šuolis“, – tikino G. Urbonaitė.

Režisierė tikisi, kad R. Meilutytės auksas paskatins filmo populiarumą. „Labai tikiuosi ir kad paties plaukimo populiarumą paskatins. Ir mūsų filmo vienas iš tikslų yra populiarinti plaukimą – juk mūsų šalyje vien krepšinis visur. Plaukimui nėra lėšų, pati žinau ir baseinų būklę, tad apskritai tikiuosi, kad Lietuvos plaukimas atsigaus, o mūsų filmas prie to prisidės“, – vylėsi G. Urbonaitė.

Ji pati nėra profesionali plaukikė, bet užsiima šiuo sportu jau 9 metus, yra dalyvavusi įvairiose varžybose. Būtent baseine, anot autorės, ir gimė filmo idėja.

Scenarijų ji tobulino šių metų Berlyno kino festivalyje vykusioje talentų programoje. „Toje programoje ir susitikome su operatoriumi Sauliumi Lukoševičiumi, montuotoju iš Prancūzijos Nicolas Houver. Taigi, kaip aš sakau, tai toks berlynietiškas produktas“, – sakė G. Urbonaitė ir pridūrė, kad norėtų „Plaukikę“ ir parodyti Berlyno kino festivalyje.

Filmo premjera numatoma kitų metų pradžioje. Šiuo metu renkamos lėšos filmui išleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito